„Šiandien į ligoninę parsivežame 500 mėginių, kuriais galėsime atlikti tyrimams papildomai, nes turėjome nebedidelį kiekį (reagentų – ELTA)“, – Šiaulių miesto savivaldybės suorganizuotoje nuotolinėje konferencijoje kalbėjo R. Mažeika.

Respublikinės Šiaulių ligoninės direktorius taip pat informavo, kad laboratorija įsigijo aparatą aparatas, leisiantį išplėsti laboratorijos tyrimų skaičių. Pasak R. Mažeikos, išplėsti laboratorijoje atliekamų tyrimų skaičių buvo nuspręsta dėl to, kad ateinančiomis savaitėmis tikimasi tyrimų skaičiaus padidėjimo.

„Šiandien yra atvežamas naujas aparatas, kuris mums leis atlikti iki 700-900 tyrimų per parą. Mes praėjusią savaitę šį aparatą įsigijome iš Vokietijos, jis labai brangus, mokėjome 100 tūkst. eurų. Tikėtina, kad bus didelis tyrimų skaičiusartimiausioms savaitėmis“, – kalbėjo R. Mažeika, akcentuodamas, kad dabar esminis uždavinys – apmokyti personalą, kaip atlikti tyrimus.

Respublikinės Šiaulių ligoninės direktorius taip pat patikino, kad laboratorija atlieka tyrimus visiems pacientams, kuriuos patikrinti dėl koronaviruso siūlo gydytojai.

„Jeigu mes matome, kad yra neaiški diagnozė, npaisant to, kad Covid-19 epidemiologinė analizė ne visai atitinka, mes tiriame tuos pacientus, kuriuos gydytojai mano, kad būtina tirti“, – patikino jis.

R. Mažeikos teigimu, Šiauliuose kol kas yra patvirtinti 3 koronaviruso atvejai, vienas iš pacientų yra pasveikęs, o 2 yra išleisti saviizoliacijoje gydytis namuose.

Šiaulių ligoninė taip pat užsakė didelį apsaugos priemonių kiekį, planuojama jomis aprūpinti visą ligoninės medicininį personalą.

„Tikiuosi, kad labai greitai pasieks mus didžiulis siuntinys, tai yra, mes praėjusį penktadienį pervedėme pusę milijono eurų avanso, tai yra 50 procentų visos sumos, o pirkinys mūsų yra už milijoną eurų ir tikimės, kad šios savaitės eigoje, pabaigoje šitas siuntinys pasieks ir Šiaulius“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė Respublikinės Šiaulių ligoninės direktorius Remigijus Mažeika.

„Tada išspręstume visų medicinos darbuotojų, kurie yra ligoninėje, apsaugos priemonių problemą“, – sakė jis.

Šiuo metu tokios priemonės skiriamos tik personalui, dirbančiam su koronavirusu sergančiais ar įtariamais pacientais, kitiems skyriams priemonių skirta tik tiems atvejams, jeigu kyla įtarimų dėl galimo viruso.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)