11 atvejų nustatyta Nacionalinėje visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje. Vienas asmuo grįžo iš Jungtinės Karalystės, 9 asmenys turėjo kontaktą su iš Norvegijos grįžusiais asmenimis, dar vienas atvejis nustatytas Vilniaus mobiliajame punkte.

3 atvejai nustatyti Kauno klinikų laboratorijoje, visi mėginiai gauti iš mobiliųjų punktų.

Dėl visų atvejų bus pradėti epidemiologiniai tyrimai.

SAM primena, kad šį vakarą Vilniaus oro uoste nusileido Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų orlaivis C-27J „Spartan“, pargabenęs iš Belgijos į Lietuvą koronaviruso tyrimams atlikti 5 tūkstančius reagentų. Jie nedelsiant bus paskirstyti pagrindinėms laboratorijoms, tad tyrimai bus atliekami, kaip numatyta.

Planuojama, kad kiti reagentai taip pat netrukus pasieks Lietuvą. Šiąnakt 6 tūkstančiai reagentų pajudės iš dar vienos tolimos šalies, o pirmadienį dar daugiau nei 3500 reagentų pajudės iš Europos ir greitai pasieks mūsų šalies laboratorijas.

Šiuo metu iš viso yra užsakyta beveik 200 tūkst. reagentų, toliau dirbama su kitais užsakymais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (928)