Ir staiga trukt už vadžių, vėl iš pradžių. Yra teigiamas atvejis tam pačiam centre kitai kolegei! Taip niekada į darbą neišeisime. Va čia tai bus taupymas apsaugos priemonių!

Bet apsaugos priemonių jau gausime, kad jau įrodėme, jog tikrai yra pavojaus užsikrėsti. Nes iki tol, dar nebuvo aišku, ar tikrai jų reikia ir ar tikrai racionaliai panaudosime Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšas.

Laukiu iš administracjos kito žingsnio – leidimo dirbti pamainomis, saugant bent dalį personalo nuo užsikrėtimo. Kad nereikėtų vėl karantinuoti viso skyriaus arba visos ligoninės.

Tą siūlau padaryti visiems kolegoms, net jei jų įstaigų administracija aiškins, kad negalima, kad nebuvo nurodymo iš viršaus, kad nežino, kaip dabar žymėti tabelius ir kad nėra nuotolinės paslaugos apibrėžimo. Mielieji kolegos, saugokite save, nes jei nesaugosite – negalėsite apsaugoti ir kitų.

Sutvarkykite srautus, atskirkite dirbančius su karščiuojančiais nuo dirbančiais su sveikais, neleiskite visiems medikams trintis tose pačiose patalpose: ir kontaktavusiems, ir ne, nes jeigu driokstelės, tai tegu užkabina bent dalį, o ne visus.

Rankų plovimas

Sakau darykite tai patys, nes valdžia tikėtina lauks nurodymų iš savo valdžios.

Nekontaktuokite su pacientais be kaukių, pirštinių ir vienkartinių chalatų. Nedėvėkite darbe drabužių, su kuriais eisite į lauką ar namo, neneškite chalatų skalbti į namus. Jei nėra apsauginių priemonių – rašote tarnybinį dviem egzemplioriais ir paimate vadovo parašą su data ant savo kopijos, kad jis susipažino (nes niekas taip nepaskatina dirbti biurokratų, kaip popieriukas su parašu), bet į kabinetą neįeinate. Dabar ne 1941, o mes ne trys raudonarmiečiai su vienu šautuvu, kad su viena kauke trise dirbtumėme (nors taip, NKVD užkardos už nugarų vis dar stovi kai kur). Gal atsikvošės NKVD ir nustos siųsti mus plikais užpakaliais uždengti ambrazūrų, o bet bent jau pirštines ir testus išdalins.

O pacientams – likite namie, paskambinkite savo gydytojui prieš einant į polikliniką (aš taip dirbu jau beveik 10 metų, patikėkite, ne visada, bet dažnai galima padėti ir nuotoliniu būdu), laikykitės distancijos, nustokite keistis gyvybiniais skysčiais parduotuvėse, laiptinėse ir vaikų žaidimo aikštelėse.

Tam nereikia bučiuotis arba mylėtis. Tam užtenka nenusiplauti rankų.

Paprasta matematika. Susirgęs koronavirusu ir nesilaikantis distancijos užkrečia per 5 dienas 2,5 žmonių. Tas, kuris laikosi distancijos – tik pusantro tautiečio. Paskaičiuokime, turtingieji kurmiai, per mėnesį 2,5x2,5x2,5x2,5x2,5x2.5=244, o 1,5x1,5x1,5x1,5x1,5x1,5=11. Nauda labiau nei matoma. Ir tai yra taip paprasta: kad ir paprasta medžiaginė kaukė einant į lauką, pirštinės parduotuvėje, servetėlė rankoje atidarant duris ir laikantis turėklų, vaiko „ganymas" ne žaidimų aikštelėje, bet nuošalesnėje pievelėje ar miškelyje.

Viskas mūsų rankose, kaip matote. Švariose rankose.

P.S. „Bolt“ atstovai: gal išimkite mėnesiukui paspirtukus iš nuomos punktų, nes užtikrinti rankenų dezinfekcijos nepavyks, o pagunda pasinaudoti, nepaisant užkrato, lieka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (320)