Ministerija nurodo, kad yra vertinami šių asmenų maršrutai bei tikslinamos Ukmergės ligoninės darbuotojų lankytos vietos, kadangi 42 šios medicinos įstaigos darbuotojai dirba net keliose gydymo įstaigose.

„Tokios priemonės gali identifikuoti ir daugiau asmenų, galimai užsikrėtusių koronavirusu, tačiau siekiama, kad šie atvejai neužkrėstų kitų žmonių, todėl jei asmenys nebendradarbiaus, bus pasitelkti policijos pareigūnai“, – nurodoma SAM pranešime.

Ukmergės ligoninėje dalis šios ligoninės skyrių yra uždaryta, o galimai sąlytį su užsikrėtusiais žmonėmis turėję asmenys dvi savaites izoliuosis namuose.

NVSC turimais duomenimis, šiuo metu yra trys koronaviruso ligos atvejai, susiję su Ukmergės ligonine – susirgo du joje dirbantys gydytojai, taip pat registruota pacientės mirtis.

Dauguma ligoninės skyrių buvo uždaryta, pacientai perkelti į kitas patalpas, organizuota patalpų dezinfekcija. Ligoninėje veikia tik slaugos ir vidaus ligų skyriai, tačiau nauji pacientai į ligoninę nepriimami.

Ministerijos duomenimis, šiuo metu žinoma, kad sąlytį su koronavorusu užkrėstais žmonėmis iš Ukmergės ligoninės turėjo virš 200 asmenų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)