Į Lietuvą jis grįžo kovo 2 dieną, parskrido iš Dominikos respublikos per Varšuvą, iš kurios grįžo autobusiuku. Vėliau jis lankėsi įvairiuose prekybos centruose, parduotuvėse, vaistinėse, bendravo su kaimynais ir kitais žmonėmis.

Po kreipimosi į medikus kovo 15 dieną jis buvo paguldytas į Klaipėdos universitetinę ligoninę.

Pilnas jo judėjimo maršrutas, pateikiamas NVSC:

1. Asmuo 2020 m. kovo 2 d. parskrido į Varšuvos oro uostą reiso numeris LO6306
2. Kovo 3 d. Agentūros „Aisčiai“ autobusiuku grįžo iš Lenkijos
3. Šeimos narys parsivežė nuo autostrados „Kryžkalnio“
4. Kovo 6 d. Vyko į Norfos vaistinę (Luokės g. 76, Telšiai) ir į Norfos maisto prekių parduotuvę
5. Kovo 6 d. susitiko su kaimynais
6. Kovo 10 vyko į parduotuvę Maxima (S. Daukanto g. 1, Telšiai)
7. Kovo 11 d. vyko pasivaikščioti prie Ilgio ir Germanto ežero Telšių r.
8. Kovo 11 d. vyko į prekybos centrą MON apie 16 val. (Kauno g. 21, Telšiai).
9. Kovo 11 d. lankėsi prekybos centre LIDL (Luokės g. Luokės g. 74A, Telšiai)
10. Kovo 12 d. Vyko į Norfos vaistinę ir į Norfos maisto prekių parduotuvę (Luokės g. 76, Telšiai)
11. Kovo 13 d. vyko į prekybos centro Norfa aikštelę susitikimui (Luokės g. 76, Telšiai)
12. Kovo 14 d. skambino 112 ir 1808
13. Kovo 15 d. atvyko greitosios automobiliu į Telšių regioninės ligoninės priėmimo skyrių
14. Kovo 15 dieną paguldytas į Klaipėdos universitetinę ligoninę

Telšių rajono meras Kęstutis Gusarovas sako, kad visuomenės sveikatos specialistai visus, kurie jau nustatyti, kaip galimi kontaktiniai asmenys, dirba, situacija nuolat stebima ir ieškoma, galimų kitų kontaktinių asmenų. Be to, nemažas krūvis tenka policijos pareigūnams, nes jiems jau ne kartą teko vykti pas vėliau iš užsienio šalių grįžusius asmenis ir perspėti juos, kad liktų namuose, bei laikytųsi saviizoliacijos. Su pirmuoju Telšių rajone įvežtiniu koronoviruso atveju, anot mero, situacija ne itin raminanti, tačiau su medikais imtasi skubių priemonių, tad bent jau dėl kontakto su nustatytu viruso nešiotoju, medikai virusu nepasidalino.

„Visuomenės sveikatos centro darbuotojai, kartu su seniūnija dirba. Yra informacijos sklaida, prižiūrime žmones ir su policijos pagalba žmones, kurie žinome, kad yra grįžę iš užsienio, nors ir nėra jie susiję su nustatytu atveju. Policija važiavo bent porą kartų, kad tokius žmones perspėtų. Įsikiša mūsų ir viešoji tvarka. Stengiamės, kad kuo daugiau žmonių sėdėtų namuose, užsidarę“, – esama situacija su „Delfi“ dalijasi meras.

Saviizoliacijai paruoštomis patalpomis, anot K. Gusarovo, kol kas pasinaudojo du asmenys – abu jie medikai, kurie į ligoninę dėl pakilusios temperatūros vežė COVID-19 infekuotą asmenį.

„Medikai, kurie vežė ligonį į Klaipėdą, yra saviizoliacijoje, esame suteikę jiems būstą. Jie izoliavosi užkart tik grįžę iš Klaipėdos, su niekuo daugiau nebendravo. Kol kas daugiau žmonių nesikreipė, bet esame pasiruošę priimti daugiau. Esame sutarę su trimis viešbučiais, taip pat turime nupirkę socialinius būstus, kurių dar nespėjome perduoti, tai jis taip pat bus pritaikyti saviizoliacijai, jei prireiks. Šiuo metu turime paruošę apie 30 vietų“, – sako Telšių rajono meras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (274)