Pasidalijęs įžvalgomis savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“, M. Skrupskelis skaičiavo infekuotuosius.

244 767 patvirtinti infekuotieji (+28 000 per parą), 10 031 mirtys, 88 463 pasveikusių pacientų.

Patvirtintų infekuotųjų skaičiaus augimas pasaulyje per parą:

Progresija:

Kovo 10 + 3 500 = 113 605
Kovo 11 + 5 500
Kovo 12 + 7 100
Kovo 13 + 8 300
Kovo 14 + 11 000
Kovo 15 + 11 000
Kovo 16 + 12 000
Kovo 17 + 12 000
Kovo 18 + 16 000
Kovo 19 + 20 500
Kovo 20 + 28 000 = 244 767

Jei ši progresija tęsis ir toliau, po 10 dienų turėsime pirmąjį milijoną susirgusių.

Kinijoje, Hubėjaus provincijoje, stabilus nulis atvejų. Tikiu, kad ši pergalė užtikrinta, nors Uhano miestas vis dar izoliacijoje. Bet jau kalbama apie planus nuosekliai atleisti vadžias ir po truputį sušvelninti du mėnesius taikytas priemones.

Koronavirusas Milane

42 000 medikų iš visų Kinijos provincijų atvykę gelbėti žmonių Uhano mieste jau gavo progą pamiegoti ir pradėjo skirstytis namo. Miesto gyventojai lenkiasi gatvėje pravažiuojantiems medikų autobusams ir skanduoja pro langus padėkos šūksnius. Šalį pravirkdė jautrūs reportažai iš medikų atsisveikinimų su vietiniais gydytojais. Apsikabinimai, padėkos, džiaugsmo, pergalės ir nuovargio ašaros. Bendromis jėgomis pavyko išvengti blogiausio scenarijaus.

Medikai neslepia, kad buvo labai sunku, bet jų išsilavinimas leido suprasti, šio pasiaukojimo svarbą: „Mes stūmėmė savo kūnus iki galimybių ribos ir savo gyvybes statėme į pavojų, bet žinojimas, kad mano gyvybė verta milijonų kitų gyvybių suteikė man jėgų.“

Koronavirusas Milane

Italija(3405 mirusiųjų) jau pralenkė Kiniją (3242 mirusiųjų) mirčių skaičiumi, nors pikas dar nepasiektas.

Raudonojo Kryžiaus organizacijos viceprezidentas Kinijoje Sun Shuopeng kritikuoja karantiną Italijoje. Iš Uhano atvykęs į Milaną, jis pasibaisėjo žmonių nerūpestingumu ir žiniasklaidos konferencijoje barėsi: viešasis transportas Milane veikia kaip buvęs, žmonės toliau šmirinėja gatvėse, rengia bendras vakarienes ir dūzges viešbučiuose, niekas nedėvi apsauginių kaukių.

Uhano mieste pritaikius itin griežtas priemones, atvejų mažėjimas registruotas tik po mėnesio. Jo patarimu, žmonių mobilumas turėtų būti daug rimčiau ribojimas ir Europoje.

Pietų Korėjos atvejų skaičius po keturių dienų lėtėjimo vėl šoktelėjo į viršų, augimas registruojamsas naujai aptiktame epicentre slaugymo namuose Daegu mieste, vakar šalyje registruoti 152 nauji atvejai.

Koronavirusas Milane

Lietuva sulaukė pirmosios humanitarinės pagalbos siuntos iš Kinijos – 20 tūkst. apsauginių kaukių ir 120 tūkst. apsauginių pirštinių. Jos yra gyvybiškai būtinos mūsų neaprūpintiems medikams.

Lietuvos Vyriausybė reiškia padėką Kinijos ir Lietuvos bendrovėms už solidarumą bei šią neatlygintiną paramą. Taip pat dėkojama Lietuvos ir Kinijos diplomatinėms atstovybėms Pekine ir Vilniuje už tarpininkavimą organizuojant šią siuntą.

Daug entuziazmo vakar žmonėms sukėlė naujienos apie „Favipiravir“ priešvirusinį vaistą. Žinios, pranešančios, kad atrastas vaistas, yra klaidinančios. Tai nėra naujas vaistas, dar 2014 Japonija jį patvirtino naudojimui, jis testuotas su žmonėmis ir Ebolos protrūkio metu.

Kinijoje ir likusiame pasaulyje COVID-19 pacientų gydymui bandomi ir naudojami ne tik šie, bet ir kiti jau egzistuojantys vaistai. Patvirtintas leidimas naudoti „Favipiravir“ vaistą koronaviruso gydymui, reiškia, kad jo sukeliami šalutiniai poveikiai yra tolerancijos ribose ir vaistas bus pradėtas gaminti dideliais kiekiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (468)