Renkami ir pinigai. Ne todėl, kad ligoninėms jų trūktų, bet kad būtų galima apeiti griozdiškas viešųjų pirkimų procedūras ir tiesiog nupirkti ir žaibiškai ligoninėms nuvežti to, ko rinkoje yra. Pavyzdžiui, dezinfekcinio skysčio.

„Kai nieko nėra, bet koks respiratorius geriau negu nieko. Medikų paramos akcija vyksta visoje Lietuvoje. Kiek žinau, vien Kėdainių rajone ūkininkai surinko 8 tūkst. eurų ir pervedė ligoninei. Ieškome galimybių ligoninėms nupirkti dezinfekcinio skysčio. Mano žiniomis, valstybiniai pirkimai vėluoja, o jo reikia čia ir dabar. Nesuprantu, kodėl net esant ekstremaliai padėčiai negalima rasti sprendimo“, – kaip elgiasi sako Aušrys Macijauskas, Lietuvos grūdų augintojų asociacijos vadovas.

Respiratorių pas kiekvieną ūkininką gali būti dešimtys ar šimtai ir juos pasiryžę atiduoti. Laukus pasiryžę purkšti be apsaugos priemonių, nes jų šiek tiek įkvėpus nemirštama.

Tačiau medikams trūksta ne tik medicininių priemonių. Pavyzdžiui, dabar reikia statybinių medžiagų įrengti karantino patalpoms. A. Macijauskas sako, kad kaip tik dabar gavo sąrašą ko trūksta, krauna medžiagas į traktoriaus priekabą ir viską veš vietos medikams.

„Bendraujame su ligoninėmis, medicininės įrangos tiekėjais ir klausiame, kuo galime padėti. Žmonėms sakome, kad nieko nepirktų patys, be specialistų, nes jau žinome daug sukčiavimo atvejų, kai Kinijoje nupirkti daiktai būna nieko verti. Jei perkame, tik su profesionalų pagalba. Kalbu apie privačias įmones“, – aiškina A. Macijauskas.

Kreipimąsis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)