Pasidalinęs įrašu savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“, profesorius pastebėjo, kad nors PGR testai gyvybiškai reikalingi, esamų mėginių atsargos nedidelės, o nauji – dar tik pakeliui. Tad reikia susitaikyti, kad Lietuva nėra Pietų Korėja, kuri pati gamina testus, bei suvokti, kad per uždarytas sienas viskas juda lėtai, todėl reikia kantrybės.

„Ką daryti tokiu atveju? Suvokti, kad ligą platiname mes vieni kitiems. Izoliacija, socialinė distancija padės sumažinti plitimą. Kuo stipriau jos laikysimės, kol mus pasieks reagentų siuntos, tuo mažiau bus ligos“, – akcentavo V. Kasiulevičius.

Be to, pabrėžė jis, užsikrėtus COVID-19 esmė yra ne diagnozė, o atpažinimas, kada iš tiesų reikia keliauti į ligoninę. Profesorius išvardijo kelis simptomus, rodančius, kad metas susirūpinti ir paskambinti karštąja koronaviruso linija 1808.

„Sukarščiavę galvokit, kad tai COVID-19, ir elkitės pagal šiai ligai būdingas rekomendacijas: izoliuokitės, vertinkite savo savijautą, dusulį, kvėpavimo dažnį (virš 30 kartų per minutę yra blogai), stiprėjantį kosulį, palaikykite telefoninį ryšį su medikais ir klausykite jų nurodymų“, – aiškino V. Kasiulevičius.

Jis pabrėžė, kad metas pamiršti laikus, kai gydytojai gelbėjo dėl kiekvieno pojūčio. Anot V. Kasiulevičiaus, COVID-19 pakeitė viską, todėl daug kas priklauso nuo žmonių šalto, racionalaus proto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)