„Eurovaistinę“ internete valdančios įmonės „Azeta“ direktorė ir valdybos narė Justė Levčenkaitė sako, kad pastarosiomis dienomis internetiniai užsakymai išaugo 65 proc. ir yra didžiausi nuo pat įmonės įkūrimo 2014 m.

„Klientų srautas kasdien vidutiniškai auga 20 proc., todėl situacija ne tik mums, bet ir pristatymo tarnyboms yra iššūkis. Darome, ką galime, kad užsakymai būtų pristatyti kuo skubiau. Nuo šiol dirbame dvigubai didesnėmis pajėgomis, kad visos siuntos klientus pasiektų laiku. Šiuo metu turime vėluojančių siuntų, dėl kurių labai atsiprašome“, – situaciją komentavo „Eurovaistinės“ internete vadovė.

Pasak jos, jau įdarbinti 38 nauji darbuotojai, dar laukiama 7 žmonių, kad užsakymų surinkimas vyktų reikiamu greičiu. Pastebima, kad daugiau nei pusė žmonių renkasi pristatymą į namus, kitas populiarus pasirinkimas – „Omniva“ paštomatai, nes atsiimdami siuntą čia klientai visiškai išvengia tiesioginio kontakto.

Įmonės vadovė J. Levčenkaitė sako, kad situacija apsunkina tai, kad Sveikatos apsaugos ministerija neleidžia apmokėti internetu siuntų, jeigu klientai užsisako vaistus. Dėl to, pasak jos, žmonės, kuriems prireikė vaistinių preparatų ir jie nenori turėti kontakto su kurjeriu, neturi pasirinkimo.

„Eurovaistinė“ internete prašo klientų supratingumo ir bandant susisiekti su klientų aptarnavimo centru. „Žmonės skambina dėl vėluojančių siuntų, nori pasikonsultuoti, atlaikyti tokius srautus nėra lengva, tačiau visi dedame maksimalias pastangas norėdami užtikrinti kokybiškas paslaugas“, – tikina J. Levčenkaitė. Klientams pagalba teikiama nemokama linija, elektroniniu paštu ir socialiniuose tinkluose.

Pastebima, kad „Eurovaistinėje“ internete klientai dažniausiai ieško maisto papildų ir kitų prekių imunitetui stiprinti, antiseptinių priemonių, antivirusinių preparatų, vaistų būtinajai vaistinėlei namuose papildyti.

„Camelia“: vaistų netrūksta, kaupti atsargų nereikia

Baimindamiesi COVID-19 infekcijos žmonės iš vaistinių „šluoja“ ne tik dezinfekcinius skysčius, gelius, apsaugines kaukes bet ir įvairius nereceptinius vaistus, vitaminus, maisto papildus ir kitas priemones.

UAB „Nemuno vaistinė“, kuri valdo vaistinių tinklą „Camelia“, generalinė direktorė Aušra Budrikienė ramina ir tikina, kad vaistų trūkumo rinkoje nėra ir tikrai nereikia kaupti atsargų. Priešingai – vaistų pirkimas dideliais kiekiais, kai jų nereikia, gali sukelti dirbtinį vaistų trūkumą.

„Susiklosčius šiai sudėtingai situacijai, pastebime, kad kilusi panika, žmones verčia daryti neapgalvotus ir spontaniškus sprendimus. Gyventojai plūsta į vaistines, ieškodami ne tik apsisaugojimo nuo viruso priemonių, bet ir masiškai pirkdami vienus ar kitus vaistus nuo skausmo ar įvairių peršalimo ligų. Tačiau panikuoti tikrai nereikia, rinkoje nėra jokių ženklų rodančių, kad gali pritrūkti vaistų“, – teigia A. Budrikienė.

Akivaizdu, kad pasaulį apėmusi pandemija taps rimtu iššūkiu visiems šalies gyventojams. Todėl, anot A. Budrikienės, baimė ir nuogąstavimai pilnai suprantami, tačiau svarbu nepamiršti, kad šiandien svarbiausia – kantrybė ir ramybė.

„Išlikti visiškai ramiems tikrai sunku. Tačiau nerimauti dėl vaistų šiuo metu tikrai nereikia. Jeigu atsitiktų taip, jog apsilankius vaistinėje neradote konkretaus vaisto, tikrai nereikia išsigąsti, nes vaistininkas būtinai pasiūlys alternatyvą. Žinoma, gali skirtis vieno ar kito vaisto prekės ženklas, tačiau jų sudėtyje veikliosios medžiagos bus tos pačios ir poveikis toks pat“, – teigia vaistinių tinklo „Camelia“ generalinė direktorė A. Budrikienė.

Pašnekovė primena, kad svarbiausias šiandienos uždavinys kiekvienam – išlikti sąmoningu ir atsakingu, todėl siekiant apsisaugoti rekomenduojama likti namuose, kuo dažniau plauti arba dezinfekuoti rankas, laikytis kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo, vengti žmonių susibūrimų, užėjus, pavyzdžiui, į vaistinę laikytis bent 1 metro atstumo nuo kito lankytojo, už prekes atsiskaityti mokėjimo kortele, o ne grynais pinigais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)