„Nesvarbu, ar tai privati ar viešojo sektoriaus įstaiga. Leiskite susitarti pačioms ligoninėms su reagentų tiekėjais. Jau rytoj“, – rašo prof. V. Kasiulevičius savo feisbuko paskyroje.

Anot profesoriaus, centralizacija dažnu atveju yra efektyvi tik retais atvejais ir „sukuria nepaslankius monstrus“. Ypač turint omenyje tokį sudėtingą atvejį kaip koronaviruso plitimas visuomenėje.

„Krizės metu tenka decentralizuoti veiksmus, kad padidinti tų veiksmų apimtis. Šiandien LRT forume profesorius Saulius Čaplinskas pasakė labai teisingą frazę: „po COVID-19 pasaulis nebebus toks kaip anksčiau“. Atsiminkite, kad kare kartais autonomiškos mobilios mažos karių grupės yra efektyvesnės negu didelės kariuomenės įstrigusios logistikoje. Taip ir sveikatos sistemoje – centralizacija efektyvi retais atvejais. Ji sukuria nepaslankius monstrus“, – rašoma profesoriau feisbuko paskyroje.

Testavimo indikacijos šiuo sunkiu periodu turėtų būti maksimalios ir tiriami visi įtartini atvejai su karščiavimu.

„Ir pagaliau, ką testuoti turi spręsti pirmiausia medikai, o ne politikai. Taip buvo nuo senovės Romos laikų“, – rašo prof. V. Kasiulevičius.

Profesoriaus teigimu tokią praktiką palaiko ir PSO, specialistai, politikai, Saulius Skvernelis, Lietuvos žmonės.

SAM, prisijunkite kuo greičiau. Juk jau pasakėte A, tai sakykite ir B !!! Nes laikas senka, o mes dar vis nesame pasiruošę.

P.S. Aurelijau, kai viskas pasibaigs, pažadu grįžti dirbti savų darbų ir palikti SAM ramybėje. Tiesiog darykite“, – užbaigia kreipimąsį prof. V. Kasiulevičius.

14.30 val. duomenimis Lietuvoje yra užregistruoti 17 užsikrėtimo koronavirusu atvejų. Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 624.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (464)