Kaip praneša tarnyba, EFSA mokslininkai, išanalizavę ankstesnių koronavirusų protrūkių, tokių kaip sunkus ūmaus kvėpavimo sindromo koronavirusas (SARS-CoV) ir Viduriniųjų Rytų kvėpavimo sindromo koronavirusas (MERS-CoV), patirtis teigia, kad nebuvo nustatyta šių virusų plitimo per maistą faktų. Todėl mažai tikėtina, kad ir naujasis koronavirusas gali būti perduotas per maistą.

„Nors gyvūnai Kinijoje buvo galimas pirminis infekcijos šaltinis, tačiau virusas tarp žmonių plinta daugiausia oro lašeliniu būdu – čiaudint, kosint ar iškvepiant“, – teigia tarnyba.

VMVT maisto produktų gamintojams, pardavėjams ir viešojo maitinimo įstaigoms rekomenduoja laikytis didesnio atsargumo ir vadovautis rekomendacijomis, leidžiančiomis užtikrinti gerą higienos praktiką tvarkant maistą, pavyzdžiui, dėl galimo kryžminio užteršimo tvarkant paruoštus ir nevirtus maisto produktus, rankų ir asmens higienos, dėl nefasuotų maisto produktų apsaugos, prekių krepšių ar klientų staliukų valymo higienos ir kita.