Netgi, pažymi gydytojas, tie sprendimai galėtų būti dar griežtesni: pavyzdžiui, pasak jo, reikėtų stabdyti visus viešus renginius, o ne tik atsirenkant pagal juose dalyvaujančių žmonių skaičių.

„Jeigu pažiūrėtume, kaip vystėsi procesai Kinijoje, tai du mėnesiai yra tas laikotarpis, kai pasiekiamas pikas ir galop pradeda mažėti naujų atvejų“, – poreikį ilgam karantino laikotarpiui penktadienį LRT radijui komentavo V. Kasiulevičius.

Jo teigimu, Vyriausybė ir Vilniaus miesto savivaldybė neturėtų pyktis dėl to, kas anksčiau ar vėliau paskelbė griežtus nurodymus, nes tokios diskusijos, tvirtina profesorius, dabar nėra esminės.

„Viskas priklauso nuo mūsų priemonių taikymo intensyvumo, ir čia labai svarbi kantrybė visiems. Aš tikrai labai raginčiau Vyriausybę kartu su Vilniaus miesto savivaldybe susitarti ir harmonizuoti tuos santykius, nes visiems prireiks kantrybės“, – teigė V. Kasiulevičius.

Priimti sprendimai, pasak gydytojo, yra teisingi ir gali būti ir dar griežtesni.

„Tai, ką mes darome, – tiek Vilniaus miesto savivaldybė, tiek Vyriausybė – yra labai teisingi sprendimai, tą reikia palaikyti. Jie, netgi sakyčiau, turi būti dar „drakoniškesni“. (...) Netinka tokie apribojimai, kad 100 žmonių. Aš manau, kad neturi vykti jokie vieši renginiai miestuose ir visoje Lietuvoje, kultūros, sporto renginiai turi būti atšaukiami. Mokymo procesas turi būti sustabdytas dėl labai paprastos priežasties – jaunimas, moksleiviai, studentai daugiausia juda viešuoju transportu. Perpildytas viešasis transportas yra užsikrėtimo šaltinis“, – pabrėžė medikas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)