Iki šiol Lietuvoje patvirtinti trys koronaviruso (COVID-19) atvejai, skelbia Vyriausybė.

Taip pat vakar ji skelbė, kad buvo patvirtinti 2 nauji atvejai.

Kovo 11 dieną, trečiadienį, Vyriausybėje vyks trumpoji spaudos konferencija, kurios metu bus pateikta daugiau informacijos žiniasklaidai ir visuomenei. Joje dalyvaus sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga. Pirmasis užsikrėtimo koronavirusu atvejis Lietuvoje nustatytas vasario 28 dieną iš Italijos grįžusiai šiaulietei.

Kovo 11 d. 8.00 val. duomenimis:

- Lietuvoje patvirtintų ligos atvejų: 3 (1 patvirtintas 2020-02-28 4.00 val., 2 patvirtinti 2020-03-10 22 val.)

- Per vakar dieną ištirta: 15

- Iki šiol iš viso atlikta tyrimų dėl įtariamo koronaviruso: 290

- Laukiama rezultatų dėl: 11 mėginių (pradėta tirti)

- NVSC turimi duomenys apie keliavusius į teritorijas, kur vyksta COVID-19 plitimas visuomenėje (stebima jų sveikatos būklė): 5567 asmenys (2020-03-10 duomenys)

Dėl koronaviruso trims Lietuvos kariuomenės karininkams atliekami tyrimai

Iš tarnybinės komandiruotės šiąnakt grįžęs Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų vadas brigados generolas Raimundas Vaikšnoras medicinos transportu iš oro uosto nuvežtas į Vilniaus Santaros klinikas – čia generolui ir jį lydėjusiems dviems karininkams bus atliekami tyrimai. Iki paaiškės tyrimo rezultatai, karininkai liks ligoninėje karantino sąlygomis.

Šių priemonių imamasi po kovo 10 dieną tarptautinėje žiniasklaidoje pasirodžiusios informacijos apie kovo 5-6 dienomis Vysbadene (Vokietijoje) vykusioje konferencijoje dalyvavusių užsienio šalių karininkų patvirtintus du apsikrėtimu COVID19 virusų atvejus.

Sausumos pajėgų vadas ir vienas jį lydėjusių karininkų iš Vokietijos šios savaitės pradžioje dar buvo išvykę ir į konferenciją Lenkijoje, iš kur sugrįžo tik šią naktį.

Trečiasis renginyje Vokietijoje dalyvavęs karininkas jau buvo grįžęs į Lietuvą, todėl į klinikas šį rytą atvyko pats, jam taip pat atliekami tyrimai ir taikomos prevencijos priemonės.

Dėl pasaulyje plintančio koronaviruso Lietuvoje svarstoma galimybė apriboti ar visiškai uždrausti skrydžius į koronaviruso paveiktas teritorijas ir iš jų, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija. Valstybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, būtina maksimaliai pasirengti visiems galimiems scenarijams.

Centras pavedė Susisiekimo ministerijai pateikti informaciją dėl galimybių siūlyti avialinijoms atšaukti ar apriboti tiek tiesioginius, tiek jungiamuosius skrydžius tarp Lietuvos ir Kinijos, Honkongo, Irano, Japonijos, Pietų Korėjos, Singapūro, Italijos, Prancūzijos, Vokietijos, Ispanijos. Informacija turi būti pateikta iki ketvirtadienio vakaro.

G. Nausėda ir EVT nariai – apie poreikį koordinuoti veiksmus kovai su koronavirusu

Antradienio vakarą prezidentas Gitanas Nausėda ir Europos Vadovų Tarybos (EVT) nariai aptarė Europoje susiklosčiusią situaciją dėl koronaviruso plitimo, pristatė kovos su virusu priemones savo šalyse ir aptarė koordinuoto ES valstybių atsako poreikį tiek sveikatos apsaugos, tiek ekonomikos srityse.

Konferenciniu skambučiu organizuotas neeilinis Europos lyderių pasitarimas truko kelias valandas.
Pagal pranešimą, prezidentas pristatė Lietuvos duomenis apie koronaviruso plitimą ir taikomas jo sustabdymo priemones šalyje, galimą poveikį valstybės ekonomikai. Šalies vadovas pabrėžė, kad šiuo metu viruso protrūkio neigiamas ekonominis poveikis negali būti tiksliai įvertintas, bet ES valstybėms narėms būtinas koordinuotas ir greitai kintančią situaciją atliepiantis ES priemonių paketas.

Kalbėta apie poreikį sustiprinti veiksmų koordinavimą ir suvienodinti ES šalių rekomendacijas dėl rizikos regionų identifikavimo. Prezidentas akcentavo būtinybę vykdyti bendrus ES medicininių priemonių pirkimus ir susilaikyti nuo nepagrįsto jų eksporto ribojimo.

Europos Komisijos ekonomikos skatinimo priemonių sąrašą planuojama paskelbti dar šią savaitę. Sąrašas turėtų apimti tokias priemones, kaip išlaidų didinimas sveikatos apsaugai, išlaidų didinimas nedarbo išmokoms, įmonių likvidumo užtikrinimas, mokesčių atidėjimas įmonėms, veikiančioms labiausiai paveiktuose sektoriuose, valstybės pagalbos taisyklių palengvinimas, fiskalinio stimulo priemonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (236)