Namo ji kol kas neišleidžiama, nes neseniai imti mėginiai buvo teigiami. Pakartotiniai tyrimai bus daromi po 2 dienų. Kitas mėginys bus paimtas penktadienį, pakartotinis – sekmadienį.

Jei ir toliau mėginiai bus teigiami, pirmadienį bus svarstoma dėl tolimesnio pacientės izoliavimo.

Jei pacientė bus išleidžiama namo, ji izoliuosis namuose.

„Ligoninėje ji yra ne tik dėl to, kad būtų izoliuojama, mes taip pat turime vertinti, kaip virusas veiks jos organizmą. Džiaugiamės, kad šiuo metu pacientė ligos požymių neturi, ji yra tik nešiotoja. Tačiau niekas nežino, kada virusas gali pradėti veikti“, – sakė R. Mažeika.

Po to, kaip vasario 28 dieną moteriai buvo nustatytas koronavirusas, per šią savaitę jau buvo atlikti du mėginiai ir jų atsakymai buvo teigiami – užkratas vis dar organizme.

„Šiandien pasakyti, kiek virusas išliks organizme, niekas negali. Tai priklauso nuo imuninės sistemos, koks yra virusas. Jis gali išlikti ir savaitę, ir dvi, ir tris. Šiandien tikrai niekas negali pasakyti, kada užkrečiamas laikotarpis baigsis“, – sakė Šiaulių ligoninės direktorius.

Šiuo metu Šiaulių ligoninėje yra stebimi du pacientai, kurie buvo tiriami dėl koronaviruso, tačiau diagnozė nepasitvirtino.

Moters, kuriai diagnozuotas koronavirusas, psichologinė būklė – stabili, tačiau labiausiai ją kamuoja nežinia, kiek dar visa tai tęsis.

2020 kovo 5 d. 11.00 val. duomenimis naujų koronaviruso (COVID-19) atvejų nėra. Iki šiol Lietuvoje patvirtintas vienintelis koronaviruso (COVID-19) atvejis (patvirtinta 2020-02-28 4.00 val.).

Kovo 5 d. 11.00 val. duomenimis:

Lietuvoje patvirtintų ligos atvejų: 1 (patvirtinta 2020-02-28 4.00 val.)

Paskutiniu etapu ištirta: 4 (iš jų 3 neigiami, vienas – pakartotas Šiaulių pacientės (2020-02-28 patvirtinto ligos atvejo) ėminys – vis dar teigiamas).

Šiandien iki šiol iš viso ištirta: 4

Per vakar dieną ištirta: 16

Iki šiol iš viso atlikta tyrimų dėl įtariamo koronaviruso: 235

Laukiama rezultatų dėl: 0 mėginių

NVSC turimi duomenys apie keliavusius į teritorijas, kur vyksta COVID-19 plitimas visuomenėje (stebima jų sveikatos būklė): 5103 asmenys (2020-03-05 duomenys)

SAM rekomendacijos
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)