Bendras sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis Lietuvoje vasario 24 d.–kovo 1 d. siekė 77,0 atvejo 10 tūkst. gyventojų (ankstesniąją savaitę – 73,2 atvejo 10 tūkst. gyventojų). Praėjusią savaitę daugiausiai sergančiųjų užregistruota Vilniaus apskrityje, mažiausiai – Utenos apskrityje, rašoma pranešime spaudai.

Gripu paskutiniąją vasario mėn. savaitę susirgo 1494 Lietuvos gyventojai. Šalies ligoninėse dėl gripo buvo paguldyti 103 asmenys, tarp jų 69 vaikai ir 1 nėščioji. Intensyvios terapijos skyriuje buvo gydomi 8 asmenys, iš jų 3 vaikai.

2019–2020 m. gripo sezono metu dėl gripo ir jo sukeltų komplikacijų mirė 5 asmenys.

NVSC specialistų patarimai. Kaip apsisaugoti nuo gripo ir ŪVKTI:
Dažniau plaukite rankas.

Stenkitės neliesti paviršių, kurie gali būti užteršti gripo virusu. Taip pat nelieskite nešvariomis rankomis akių, nosies ar burnos.
Venkite kontakto su sergančiaisiais.

Dažniau vėdinkite ir drėgnu būdu valykite patalpas (ypač jei jose gyvena, dirba ar lankosi daug žmonių).

Laikykitės kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo (kosėkite ar čiaudėkite prisidengdami vienkartine servetėle arba į sulenktos alkūnės vidinę pusę).

Susirgę nesiimkite savigydos, o kreipkitės į savo šeimos gydytoją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)