„Policija įspėja gyventojus neatidarinėti durų nepažįstamiems asmenims, kurie apsimeta medikais, pareigūnais, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro ar kitų tarnybų pareigūnais ir siūlo dezinfekuoti namus, apžiūrėti asmenis ar kambarius ir pan.

Atkreipiame dėmesį, kad tarnybų atstovai ar pareigūnai turi turėti atpažįstamą uniformą ir tarnybinius pažymėjimus. Išlikite budrūs, nepasiduokite panikai, o kilus įtarimams – nedelsiant skambinkite 112“, – rašoma oficialioje Lietuvos policijos feisbuko paskyroje.

Užfiksuotas pirmasis koronaviruso atvejis šalyje

„Delfi“ primena, kad dėl koronaviruso grėsmės Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija. Šiauliuose nustatytas pirmas užsikrėtimo šiuo virusu atvejis. Susirgo 39 metų Šiaurės Italijoje lankiusis moteris.

Penktadienį posėdžiavęs Ekstremalių situacijų operacijų centras patikslino rekomendacijas gyventojams. Kai kurios jų tapo privalomomis.

Jei asmenys, kuriems tas privaloma, atsisakys izoliuotis, galės įsikišti policija. Visuomenės sveikatos centrų specialistus, kurie oro uostose informuodavo apie rizikas, keis kariškiai.

Savivaldybėms nurodyta pasirūpinti, kad tiems žmonės, kurie negali išeiti iš namų, socialiniai darbuotojai galėtų padėti pristatyti maisto. Tam, kad nebūtų užgrūstos ligoninės, savivaldybės įpareigos nustatyti, kokia įstaiga bus atsakinga už tai, kad tyrimus žmonėms būtų galima atlikti namuose.

Gyventojams kilus klausimų dėl naujojo koronaviruso galima skambinti visą parą: +37061879984, +37061694562, +37062077547. Jei lankėtės Kinijoje, Šiaurės Italijoje (Lombardijos, Veneto, Pjemonto ir Emilijos-Romanijos regionai), Honkonge, Irane, Japonijoje, Pietų Korėjoje, Singapūre ir grįžę pajutote simptomus, panašius į gripo, kreipkitės į bendrąjį pagalbos centrą 112.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)