Pasak S. Malinausko, ligoninėje yra ir jos šeimos nariai. Šiuo metu specialistai nustatinėja, su kuo ji kontaktavo.

„Kadangi tikrai yra daug asmenų, kurie kreipiasi dėl tokių simptomų kaip aukštesnė temperatūra ir panašūs – šiuo metu yra gripo sezonas – moteris nebuvo visą laiką ligoninėje. Ji gyvena nuosavame name, ji turėjo nurodymą izoliuotis ir nebendrauti su kitais žmonėmis. Kiek suprantu, ji to laikėsi“, – sakė S. Malinauskas.

Pasak premjero patarėjo, kuris šiuo metu yra Šiauliuose, „šios moters būklė buvo pakankamai gera“.

„Ji turėjo šiek tiek pakilusią temperatūrą. Šiuo metu moteris normaliai jaučiasi . Viruso atvejis yra konstatuotas, laukiama tyrimų dėl jos šeimos narių“, – sakė S. Malinauskas.

Apie pirmą atvejį paskelbta naktį

„Delfi“ primena, kad naktį į penktadienį Sveikatos apsaugos ministerija informavo , kad Lietuvoje šiandien nustatytas pirmasis užsikrėtimo naujuoju koronaviruso (COVID-19) atvejis. Atlikus tyrimus, infekcija nustatyta iš Veronos (Italija) 2020 m. vasario 24 d. grįžusiai pacientei.

SAM primena, kad nekeliavus į šalis, kur vyksta COVID-19 plitimas visuomenėje ir neturėjus kontakto su įtariamu ar patvirtintu COVID-19 atveju bei nejaučiant susirgimui būdingų, gripą primenančių simptomų, jokių tyrimų atlikti ar imtis specialių priemonių nėra reikalo.
Tuo metu, jei simptomai pasireiškė per dvi savaites po kelionės į paveiktas zonas (http://sam.lrv.lt/lt/naujienos/koronavirusas) ar kontakto su žmonėmis, kuriems patvirtintas COVID-19, tokiu atveju reikia nedelsiant skambinti į Bendrąjį pagalbos centrą telefonu 112, pateikti susirgimo aplinkybes ir vykdyti medikų rekomendacijas.

Siekiant apsisaugoti nuo koronavirusinių infekcijų rekomenduojama laikytis standartinių ligos plitimą mažinančių priemonių: dažnai plauti rankas su šiltu vandeniu ir muilu, neliesti rankomis veido ir akių, laikytis kosėjimo, čiaudėjimo etiketo (kosėti ar čiaudėti prisidengus vienkartine servetėle arba į sulenktos alkūnės vidinę pusę), laikytis saugaus maisto ruošimo (ypač naudojant termiškai neapdorotą mėsą, kiaušinius), vengti artimo sąlyčio su visais, kam yra pasireiškę kvėpavimo takų ligos simptomai, pavyzdžiui, kosulys, čiaudulys.

Dėl koronaviruso grėsmės Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija. Operacijų centras į antrą posėdį renkasi penktadienio rytą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (569)