Papildyta

Apie 16 val. laikraštį „Gimtasis Rokiškis" informavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Rokiškio skyriaus vedėjas P. Gaigalas, kad pirminė diagnozė nepasitvirtino, jog tai gali būti koronavirusas.

„Paimti tyrimai ir nusiųsti į Nacionalinę visuomenės sveikatos priežiūros laboratoriją. Atsakymai dėl viruso bus gauti per 24 valandas. Kol kas manoma, kad tai – viršutinių kvėpavimo takų virusinis susirgimas. Bet mes vis tiek surašėme visus kontaktavusių asmenų, su kuriais pacientas turėjo ryšį per šias tris dienas, duomenis“, – laikraštį „Gimtasis Rokiškis" informavo P. Gaigalas.

Viešbučio „Pagundos“ savininkas Pranas Blažys laikraščiui „Gimtasis Rokiškis“ sakė, kad svečias atvyko į Rokiškį pirmadienį ir su dar keliais žmonėmis atlieka auditą „Rokiškio sūryje“.

VšĮ Rokiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro direktorė Danguolė Kondratenkienė laikraščiui „Gimtasis Rokiškis" sakė, kad svečias iš Vilniaus prieš 19 dienų lankėsi Milane, Italijoje.

„Dabar laukiu nurodymų iš medikų. Klausiau, jis pats sakė, kad tai peršalimas“, – sakė P. Blažys.

Jis taip pat teigė, kad kavinėje „Pagunda“ svečias nesilankė, ir kambarys, kuriame jis gyveno, izoliuotas.

„Jis bendravo su atvykusiais medikais, šie sakė, kad simptomai yra peršalimo, tačiau greitoji vykdė visus nurodymus“, – sakė P. Blažys.

Kaip rašo Panevėžio žiniasklaida, ar tai ne koronavirusas, bus žinoma rytoj (ketvirtadienį), o ar tai ne gripas – šiandien, trečiadienį.

Respublikinės Panevėžio ligoninės Infekcinės klinikos vedėjas Eugenijus Preidis naujienų portalui JP patvirtino, kad iš Rokiškio atvežtas sunegalavęs vyras.

E. Preidis teigė, jog daugiau informacijos apie šį atvejį pateiks netrukus.

Sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis neseniai Vyriausybės spaudos konferencijoje sakė, kad kol kas nė vienas tirtas atvejis Lietuvoje dėl koronaviruso nebuvo patvirtintas.

Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) specialistai nuolat atlieka tyrimus dėl koronaviruso. Laboratorija ryte informavo, kad nuo viruso protrūkio pradžios ištirta 43 žmonių mėginiai.

Vyriausybės komentarai po paskelbtos ekstremalios situacijos Lietuvoje dėl prevencijos: