„Paskutinės naujienos – tai ekspertų išvados dėl termovizoriaus, kuris buvo bandomas pakankamai ilgą laiką (...). Su kamera yra viskas tvarkoje, bet, kaip ekspertai duoda savo atsakymus, kamera daugiau skirta nematomų teritorijų apsaugai. Ji taip pat nėra gerai pritaikyta, kuomet yra dideli srautai žmonių, kuomet kiekvieno žmogaus temperatūrą matuoti reikėtų (...). Ekspertai nerekomenduoja jo įsigyti būtent tam tikslui ar šiems tikslams pasiekti. Bet galiu pasakyti, kad bet kuriuo atveju žiūrėsim, ieškosim. Ekspertai mini, kad yra taikomi kiti prietaisai, kurie tiksliai matuoja žmogaus temperatūrą. Bandysim žiūrėti, kokie tie prietaisai ir kur jie gali būti“, – sakė viceministras.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centras (NVSC) Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė teigia, kad efektyviausia prevencinė priemonė dėl koronaviruso – visuomenės informavimas.

„Nuo sausio 25 d. mūsų pasirinkta strategija – visuomenės konsultavimas ir informavimas – absoliučiai pasiteisino. Ją, kaip vieną iš pačių efektyviausių metodų, konstatavo Pasaulio sveikatos organizacija ir Europos ligų ir kontrolės centras. Nors Lietuvoje buvo daug skepticizmo, bet, deja, pasaulis dar nieko geriau neišrado“, – teigė ji.

Pasak jos, šiuo metu NVSC yra užfiksavęs 176 žmones, kurie lankėsi Kinijos Liaudies Respublikoje. Lietuvoje nėra fiksuota nė vieno koronavirusu sergančio asmens.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)