Valstybinė naujienų agentūra „Xinhua News Agency“, cituodama sveikatos priežiūros pareigūną, pranešė, kad virusą 2019-nCoV pasigavusi neįvardyta Kinijos pilietė šiaurinėje Kinijos dalyje esančioje Heilongdziango provincijoje pagimdė maždaug 3 kg svorio kūdikį.

Pirmadienį surengtos spaudos konferencijos metu Heilongdziango sostinės Charbino Šeštosios ligoninės viceprezidentas Na Hui sakė, kad moteris buvo 38-ąją savaitę nėščia, kai jos kūno temperatūra pakilo iki 37,3 °C, skelbia newsweek.com. Ketvirtadienį jos organizme buvo aptiktas naujasis koronavirusas, kuriuo jau užsikrėtė 17 405 žmonės, o 362 iš jų mirė (visi mirties atvejai, išskyrus vieną, užfiksuoti žemyninėje Kinijoje). Praėjusių metų pabaigoje Uhano mieste atsiradusio viruso atvejų patvirtinta daugiau nei 20 šalių, įskaitant Jungtines Amerikos Valstijas.

Gydytojai atliko cezario pjūvį. N. Hui teigimu, sekmadienį moteris nebekarščiavo. Penktadienį ir sekmadienį buvo atlikti naujagimio kraujo tyrimai. Abiem atvejais koronaviruso neaptikta. Ligoninės viceprezidentas sakė, kad mama ir kūdikis laikomi karantine, o jų būklę stebi dvi gydytojų komandos.

Valstybinė naujienų agentūra „China News Service“, cituodama Charbino visuomenės sveikatos komisiją, informavo, kad kūdikis surinko 10 balų pagal APGAR skalę. Tai didžiausias įmanomas įvertinimas. 7 balai yra laikomi geros sveikatos rodikliu.

Praėjusią savaitę izoliuotame Uhano mieste, kuris yra naujosios epidemijos epicentras, likęs gydytojas papasakojo, kaip priėmė kūdikį Uhano „Union“ ligoninėje, nurodė „Reuters“, cituodama valstybinę televiziją.

Buvo manoma, kad 27-erių metų amžiaus moteris, žinoma tik vardu Xiaoyan, naujuoju koronavirusu užsikrėtė 37-ąją nėštumo savaitę. Tuo metu nebuvo aišku, ar ji iš tiesų buvo koronaviruso nešiotoja.

Gydytojai nusprendė atlikti cezario pjūvį, nes negalėjo jos tinkamai gydyti, kol buvo nėščia. Kadangi šiuo metu nėra vaistų nuo koronaviruso, telieka malšinti sergančiųjų simptomus ir laukti, kol virusas praeis. Sveikatos priežiūros sistemos darbuotojai taip pat bijojo, kad nėštumas bus per didelė našta sergančios moters organizmui. Pranešama, jog atliekant cezario pjūvį moteris kosėjo ir karščiavo.

Uhano „Union“ ligoninės Akušerijos ir ginekologijos skyriaus vedėjo pavaduotojas Zhao Yinas sakė, kad operacijos metu vilkėjo du apsauginius kostiumus, buvo užsidėjęs apsauginius akinius ir veido kaukę, siekdamas apsisaugoti nuo 2019-nCoV. Apie naująjį virusą kol kas mažai žinoma. Manoma, jog jis plinta lašeliniu būdu per orą, užsikrėtusiesiems kosint ar čiaudint.

Z. Yinas naujienų agentūrai pasakojo: „Beveik nieko nemačiau ir negirdėjau. Buvau šlapias nuo prakaito.“

„Tenoriu, kad mano kūdikis būtų sveikas“, – valstybinei televizijai sakė Xiaoyan.

„Reuters“ teigimu, naujagimis svėrė 3,1 kg ir buvo skubiai išgabentas namo, kad ligoninėje neužsikrėstų koronavirusu.

Australijos nacionalinio universiteto Medicinos mokyklos akušerijos profesorius ir Australijos medikų asociacijos sekretorius Steve’as Robsonas šalies laikraščiui „The Canberra Times“ rašė: „Tikėtina, kad daugelio nėščiųjų kūdikiams negresia pavojus užsikrėsti nuo mamos. Tokią išvadą galima padaryti remiantis šiuo metu turima informacija.

Kita vertus, būtina laikytis tų pačių atsargumo priemonių kaip ir stengiantis išvengti įprasto gripo. Jeigu jums kilo nors menkiausia abejonė, kuo greičiau apsilankykite pas savo gydytoją.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)