Praėjusią šventinę savaitę (gruodžio 23–29 d.) Lietuvoje bendras sergamumo gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) rodiklis nukrito iki 31 atvejo 10 tūkst. gyventojų (ankstesnę savaitę jis buvo 56,9 atvejai 10 tūkst. gyventojų). Mažiausias sergamumas užfiksuotas Utenos apskrityje, didžiausias – Vilniaus apskrityje. Praėjusio gripo sezono tą pačią savaitę sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis Lietuvoje buvo 42,7 atvejų 10 tūkst. gyventojų.
Nors, kaip matyti, bendras sergamumas nėra didelis, tačiau gripo atvejų skaičius ir toliau didėja. 50-ąją šių metų savaitę gripu sirgo 103 asmenys, 51-ąją – 152, o praėjusią savaitę – 178 Lietuvos gyventojai. Dėl gripo į ligonines paguldyta 20 asmenų (iš jų 19 vaikų).

Skiepytis dar nevėlu

Primename, kad didžiausias sergamumas gripu Lietuvoje paprastai fiksuojamas sausio–kovo mėnesiais, todėl dar nevėlu pasiskiepyti nuo gripo ir taip išvengti sunkių šio viruso sukeliamų komplikacijų. Dėl skiepų reikėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją. Nemokamai nuo gripo skiepijami rizikos grupėms priklausantys asmenys – 65 m. ir vyresni asmenys, nėščiosios, socialinių globos įstaigų gyventojai, asmenys, sergantys lėtinėmis ligomis, sveikatos priežiūros darbuotojai.

Gripas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)