Pateikiame knygos ištrauką:

Visi žinome, kad rūkaliai ir girtuokliai dažniau suserga vėžiu. Kaip ir tie, kurie savęs neprižiūri ar dirba su agresyviomis cheminėmis medžiagomis. Tai išorinės priežastys. O vidinės – didžiulis nervingumas. Žmonės kartais to net nesuvokia – nervinasi dėl niekų, riejasi ir savyje prigamina ne tik adrenalino, bet ir agresyvių medžiagų, kurios nusilpnina organizmo ląsteles, sumenkina jų budrumą ir leidžia genams įsileisti vėžį.

Organizmą valančios medžiagos

Onkologine liga sergančio paciento organizmo detoksikacija – tai organizmo funkcijų, sutrikusių dėl šalutinio vaistų poveikio, spindulinės terapijos, uždegimo, irstančių vėžio ląstelių, atnaujinimas pašalinant nereikalingas toksines medžiagas per žarnyną, inkstus, kepenis su šlapimu, išmatomis, tulžimi, prakaitu.

Kai kurie maisto produktai neutralizuoja kancerogenus – suriša kenksmingas medžiagas ir jas pašalina iš organizmo arba sumažina jų poveikį, tad labai naudingas maistas, kuriame daug augalinių skaidulų, vitaminų, fermentų, makro ir mikroelementų: šviežios daržovės ir vaisiai, rupių miltų duona.

Įvairiuose šaltiniuose rašoma, kad idealiausias detoksikantas – pektinai. Pektinai puikiai suriša su tulžimi išsiskiriančias chemines medžiagas. Kai orkaitėje kepame obuolius ar morkas, jų pektinai išsilaisvina ir tuos 2500 nereikalingų maisto priedų suriša kraujagyslėse ir kepenyse.

Mano siūlymas: suvalgyti po vieną keptą obuolį arba morką kas 2 val. 21 dieną, paskui daryti 7 dienų pertrauką.

Organizmą švarinančių pektinų yra linų sėmenyse. Malti linų sėmenys labai padeda valyti organizmą. Tik svarbu, kad linų augintojas nebūtų jų purškęs cheminiais preparatais.

Mano siūlymas: linų sėmenis reikia sumalti kavamale, užmerkti ir išbrinkusius valgyti po 1 šaukštą 4 kartus per parą užgeriant stikline vandens. Trukmė – 21 diena, paskui daryti 7 dienų pertrauką.

Nutukusiems žmonėms patariu vartoti linų sėmenis, jeigu kamuoja nuolatinis alkio jausmas.

Mano siūlymas: 4 šaukštus linų sėmenų pamerkite į vandenį ir valgykite, kai išbrinksta. Tai padeda išlaikyti normalų apetitą. Linų sėmenys gali padėti sureguliuoti svorį ir išlaikyti figūrą.

Valgykime mėgstamas daržoves ir vaisius, kad organizmo savireguliacijos sistemos nors šiek tiek būtų stipresnės, kad veikiamos teršalų gebėtų juos surišti ir pašalinti per inkstus bei kepenis.

Valyti organizmą tapo mada. Tačiau mūsų organizmas unikalus ir specialaus valymo nereikalauja, užtenka gerti pakankamai skysčių.

Jei žmogus per dieną išgeria bent litrą gryno vandens, atstojančio pusę litro lašelinės, vėžinėms ląstelėms beveik neįmanoma įsitvirtinti organizme. Tačiau viskas nėra taip paprasta – jei vanduo trukdys virškinti maistą, jis gali sukelti bėdų.

Išgėrus bent stiklinę vandens, atskiedžiamos virškinimo trakto sultys, o atskiestos jos nebegali tinkamai suvirškinti maisto. Todėl skrandyje dar likęs maistas patenka į dvylikapirštę žarną, o čia jau nebūna toliau skaidomas. Atskiestų skrandžio sulčių fermentų užtenka kas dešimtam maisto gabalėliui suskaidyti.

Patekus tokiam iki galo nesuskaidytam maistui, plonosios ar storosios žarnos bakterijos nesupranta: pusė maisto medžiagų gerų, pusė – neapvirškintų. Ką daryti? Tuomet aktyvinamos puvimo bakterijos, kurios naikina viską. Pradeda kauptis dujos, bet niekas į tai nekreipia dėmesio.

Nesiūlau atsisakyti vandens, tačiau reikia gerti po mažiau ir dažniau.

Kai laikotės detoksikacijos programos, meldžiu, per dieną gurkšnodami po du gurkšnius išgerkite nors litrą vandens. Mes per dieną išskiriame 3 litrus vandens, tad jei 2 litrus gauname su maistu, trūkstamą litrą reikia gauti iš šalies. Svarbu gerti po truputį, po keletą gurkšnių, o ne kelias stiklines iš karto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (174)