Naujovė numatyta Seimo priimtu Sveikatos draudimo įstatymo pakeitimu. Sveikatos apsaugos ministerija mano, kad tai leis užtikrinti efektyvesnį ir racionalesnį, pacientų interesus atitinkantį PSDF biudžeto lėšų naudojimą ir valdymą.

Šiuo metu praktikoje susidaro situacijos, kai pagal vieną biudžeto eilutę turime lėšų perteklių, o pagal kitą – deficitą. Dabartinis reglamentavimas neleidžia išlyginti šių skirtumų tais pačiais biudžetiniais metais, tad susidaro vėluojantys mokėjimai – kreditiniai įsiskolinimai. Šie Seimo priimti pakeitimai leis tokių situacijų išvengti ir tvarkytis ūkiškiau nei iki šiol.

Numatyta, kad tuo atveju, jei vykdant PSDF biudžetą jo išlaidos pagal atitinkamą išlaidų straipsnį viršija įstatymu numatytąsias tiems metams ir dėl to laiku negalima įvykdyti įsipareigojimų, jos gali būti finansuojamos iš kitos išlaidų eilutės. Bendros numatytos išlaidos negali viršyti sumos, patvirtintos įstatyme.

Seimas artimiausiu metu turėtų balsuoti dėl svariai didėjančio kitų metų PSDF biudžeto. Jis, planuojama, 245 mln. eurų bus didesnis nei šiemet ir iš viso sudarys 2,3 mlrd. eurų, išlaidos – 2,1 mlrd. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją