Praėjusią savaitę mažiausias – 44,8 atvejo 10 tūkst. gyventojų – sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo užregistruotas Telšių apskrityje, didžiausias – Vilniaus apskrityje, 69,7 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Į ligonines paguldyta daugiau vaikų

Lietuvoje pirmąją gruodžio savaitę (gruodžio 2–8 d.) 9 žmonės dėl gripo buvo paguldyti į ligoninę, iš jų – 8 vaikai, vienas asmuo buvo gydomas intensyvios terapijos skyriuje. Prieš savaitę dėl gripo į ligonines paguldyta 10 asmenų, iš jų 6 vaikai, vienas asmuo buvo gydomas intensyvios terapijos skyriuje.

NVSC duomenimis, praėjusio gripo sezono (2018–2019 m.) 49-ąją savaitę bendras sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo didesnis nei šio gripo sezono tą pačią savaitę ir siekė 81,8 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Skiepytis galima viso gripo sezono metu

Primename, kad nemokamai nuo gripo skiepijami rizikos grupėms priklausantys asmenys:

65 m. ir vyresni asmenys;
nėščiosios;
asmenys, gyvenantys socialinės globos ir slaugos įstaigose;
asmenys, sergantys lėtinėmis širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo takų, inkstų ligomis, lėtinėmis ligomis susijusiomis su imuniniais mechanizmais, piktybiniais navikais;
sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai.
Po skiepų imunitetas susidaro po 2 savaičių, o didžiausias antikūnų kiekis – 4–6 savaitę po injekcijos. Visi norintys pasiskiepyti nuo sezoninio gripo turi kreiptis į savo šeimos gydytoją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją