Naujienų portalas „LRT“ publikacijoje citavo Vaikų ligoninės atstovę Jolantą Normantienę, teigusią, kad mirties atvejis iš tiesų užfiksuotas, tačiau mirties priežastis nėra tiksliai aiški – įtariama, jog mergaitės gyvybė užgeso nuo pneumokokinės infekcijos.

Detalesni tyrimai dėl mažametės mirties bus atliekami pirmadienį.

Pneumokokinė infekcija – ūmi bakterinė infekcija, kurią sukelia Streptococcus arba pneumokokas – mikroorganizmas, aptinkamas viršutiniuose kvėpavimo takuose. Pneumokokai randami nosiaryklėje ir gali tapti įvairių ligų, tokių kaip plaučių uždegimas, meningitas, angina, pneumonija, viduriniosios ausies uždegimas, priežastimi.

Pneumokokinės ligos yra vienos iš pavojingiausių ir dažniausių bakterinių infekcinių ligų. Ypač didelę grėsmę jos kelia vaikams, senyvo amžiaus ir silpnos imuninės sistemos žmonėms.

Kasmet pasaulyje nuo šios infekcijos miršta apie milijonas žmonių, daugiausia vaikų. Plintant antibiotikams atspariems pneumokokams, Pasaulio sveikatos organizacija 2017 m. naujų priešbakterinių medikamentų paiešką paskelbė prioritetine sritimi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (172)