Savo kreipimesi jis aptarė tyrimą dėl JAV krečiančių paslaptingų plaučių susirgimų bei tikslus mažinti elektroninių cigarečių populiarumą tarp nepilnamečių, rašoma pranešime spaudai.

Institucijos atstovas pareiškė, kad kartu su JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centru (CDC) šiuo metu tiria plaučių susirgimų, siejamų su elektroninių cigarečių vartojimu, priežastis. Buvo pastebėta, kad dauguma susirgusių garino ne paprastus skysčius, o turinčius tetrahidrokanabinolių (THC) – tai yra psichoaktyvi medžiaga, randama kanapėse.

FDA vadovas pabrėžė, kad nors susirgimai atrodo panašūs, nėra žinoma, ar jie yra sukelti vienos, ar skirtingų priežasčių, o tik pasireiškia panašiais simptomais.

Visgi FDA ketina vykdyti galiojančius įstatymus, kurie riboja tokių produktų prekybą.

Prekybos ribojimas nereiškia, kad elektroninės cigaretės JAV į prekybą daugiau niekada nepateks. Kol kas žinoma, kad prekyba tikrai bus sustabdyta, kol situacija tiriama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)