„Džiaugiuosi, kad maisto tema vėl pradėjo judėti ir tikiuosi greitai bus kuo džiaugtis, bet noriu parodyti ir kitą, užmirštą pusę, – rašoma „Facebook“ puslapyje „Super Tėvai“. Nuotrauka pasidalijęs tėvas Simonas Urbonas sako, kad besigydant ligoninėje nuo vienos ligos, gulint ant tokios pagalvės galima susirgti ir dar kuo nors.

Nuotrauka plinta socialiniame tinkle ir jau susilaukė daug dėmesio.

Į nuotrauką sureagavo Respublikinės Panevėžio ligoninės direktorius Arvydas Skorupskas, pareigas einantis nuo šių metų balandžio mėnesio. „Labai atsiprašau, bet nespėjau dar visko aptvarkyt“, – sakė įstaigos vadovas.

„Ligoninės vardu, labai atsiprašau visų pacientų ir jų giminių. Informuojame, kad liepos mėn. buvo įvykdytas viešasis pirkimas ir ligoninė įsigijo 500 vnt. pagalvių. Užtikriname, kad tiekėjui įvykdžius sutartinius įsipareigojimus, panašios patalynės ligoninėje nebeliks, – komentavo A. Skorupskas. – Labai esame dėkingi neabejingiems piliečiams, kurie viešina mūsų ligoninės negeroves bei padeda mums gerinti paslaugų kokybę.”

Tokį radinį ligoninėje pakomentavo ir Sveikatos apsaugos ministerija.

Higienos reikalavimai numato, kad ligoninėse lovų čiužiniai, pagalvės, antklodės turi būti su specialiais užvalkalais iš nepralaidaus skysčiams, patvaraus paviršių valymo ir dezinfekcijos priemonėms audinio arba iš audinių, tinkamų skalbti, dezinfekuoti.

Lovų čiužinių, pagalvių, antklodžių užvalkalai skalbiami ir dezinfekuojami po kiekvieno paciento, to paties paciento – ne rečiau kaip kas 7 dienas, užteršti biologiniais skysčiais – tuoj pat. Naudoti suplyšusius čiužinius, pagalves, antklodes draudžiama.

„Iš esmės, tai gydymo įstaigų vadovybės organizaciniai ir ūkiniai klausimai, kurių sprendimu jie turėtų pasirūpinti patys. Savo ruožtu, raginame visas gydymo įstaigas imtis priemonių, įsivertinus turimas finansines galimybes, keisti patalynę į naujesnę, tvarkingą, atitinkančią visus reikalavimus“, – sakė ministro patarėja Lina Bušinskaitė-Šriubėnė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (191)