Remiantis 2019–ųjų liepą „BMJ Case Reports“ atliktu tyrimu, moters makštis neįprastai kraujavo tris mėnesius. O kreipusis pagalbos, gydytojai rado implantą visai kitoje organizmo vietoje, nei tikėjosi.

Prieš šį, moteris turėjo dar du kontraceptinius implantus, kuriuos po kelerių metų naudojimo teko pakeisti. Pirmąjį implantą ji gavo dar 2010–aisiais, o trečiąjį – nuslinkusį į plaučius – 2017–aisiais.

Kontraceptiniai implantai – tai ploni, maždaug degtuko dydžio – pagaliukai, iš lėto į organizmą išskiriantys hormoną progestiną, sutirštinantį gimdos kaklelio gleives, kad sperma negalėtų patekti į kiaušinėlį ir jo apvaisinti.

Implantą gydytojai įsodina po oda, ties moters žastu, ir jis ten gali likti iki penkerių metų – kol pasibaigs veikliosios medžiagos.

Tai – jau ne pirmas kartas, kai kontraceptinis prietaisas kažkur nuslenka. Nors ir retai, tokių atvejų vis viena pasitaiko. Remiantis šiuo atveju, taip gali įvykti, jei gydytojas prietaisą įkiša per giliai į ranką bei jos judinimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)