E. Subata nuo 1992 metų vadovavo Vilniaus priklausomybės ligų centrui, po 2017-ųjų metų pabaigoje įvykusios reorganizacijos, sujungusios visų didžiųjų Lietuvos miestų priklausomybės centrus, jis buvo paskirtas laikinai eiti Respublikinio priklausomybės ligų centro vadovo pareigas.

Nuo 1982 iki 1991 metų pradžios E. Subata dirbo Higienos institute Narkologijos problemų skyriaus jaunesniuoju moksliniu bendradarbiu, vėliau iki 1991 metų lapkričio – šio skyriaus vedėju.

Konkurso laimėtojas yra baigęs Vilniaus universiteto biomedicinos mokslų studijų srities medicinos krypties studijas ir įgijęs gydytojo psichiatro profesinę kvalifikaciją bei magistro laipsnį. Taip pat E. Subata Tartu universitete (Estija) įgijo biomedicinos mokslų daktaro laipsnį.

Artimiausiu metu bus išsiųstos reikiamos užklausos į specialiąsias tarnybas. Tik gavus informaciją, patvirtinančią jo patikimumą eiti įstaigos vadovo pareigas, E. Subata bus paskirtas vadovauti Respublikiniam priklausomybės ligų centrui.

Konkursas vyko pagal naują tvarką, kai pirmajame atrankos etape vertinimo komisija tikrina pretendentų lyderystės ir vadybos gebėjimus, o antrajame etape du daugiausiai balų surinkę pretendentai susitinka pokalbiui su ministru. Kaip ir atrankos komisijoje, susitikime su ministru pretendentams užduodami vienodi ar lygiaverčiai klausimai, siekiant objektyviai ir nešališkai įvertinti jų tinkamumą eiti pareigas bei asmeninę motyvaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)