Šiais ir dauguma kitų receptų bei gamybos aprašymų nemokamai galės naudotis visos Lietuvos ugdymo ir gydymo įstaigos. Receptai bus talpinami SAM svetainėje.

Naujais receptais siekiama, kad patiekaluose būtų mažiau druskos ir cukraus, daugiau patiekalų būtų pilno grūdo dalių, būtų patiekiama daugiau vaisių ir daržovių.

Virtuvės šefė sako, kad grietinė prie kai kurių patiekalų liks.

Pristatytą valgiaraštį sudarė vištienos sultinys su viso grūdo makaronais, kesadilija su daržovėmis, šamų filė kepsniukai su šakninėmis daržovėmis, jautienos maltiniai su grikiais ir burokėlių salotomis, varškėčiai su jogurtiniu uogų užpilu, avižinė košė su džiovintais abrikosais ir duonos trupiniais.

Patiekalams paskaninti skirtas pomidorų pagardas, medaus-garstyčių užpilas,bešamelio padažas. Siūlyta paskanauti morkų kremo ir braškių glotnučio. Kaip sveiki užkandžiai patiekti obuoliai skiltelėmis, taip pat pjaustytos morkos, agurkai ir brokoliai, atsigaivinimui – vanduo su mėta.

„Esu įsitikinęs, skanus ir sveikas – toks turi būti maistas, kurį gauna vaikai ugdymo įstaigose, o pacientai – ligoninėse. Atnaujinti patiekalų receptai, tikiu, maloniai nustebins“, – sakė ministras A. Veryga.

Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerijų asociacijos (LRVVKA) atstovė Aida Matulevičiūtė sakė, kad pagal šefų sudarytus receptus vieno patiekalo kaina nesieks nei euro.

SAM yra parengusi ir paskelbusi savo svetainėje švediško stalo principo diegimo ir maisto švaistymo mažinimo priemonių įgyvendinimo rekomendacijas bei kreipusis į savivaldybes ir jų visuomenės sveikatos biurus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (127)