Pranešama, kad daugelis Britanijos ligoninių ir klinikų ieško nuolatinių šeimos gydytojų, partnerių ir net vyresniųjų vadovų, kurių metinis atlyginimas gali siekti ir 200 tūkst. svarų sterlingų.

Kaimyninėje Lenkijoje numatomų mokymų metu šeimos gydytojams bus mokamas visas darbo užmokestis, taip pat 8 tūkst. svarų dydžio persikraustymo išlaidų kompensacija.

Dėl darbo vietų Didžiojoje Britanijoje Lietuvos šeimos gydytojai konkuruoja su medikais iš visų ES šalių, tarp kurių Bulgarija, Kroatija, Graikija, Italija, Lenkija, Ispanija.

NHS užtikrina, kad Didžiosios Britanijos šiemet planuojamas išstojimas iš Europos Sąjungos, vadinamasis „Brexitas“ neturės įtakos iš ES šalies įdarbinamų medikų darbo sąlygoms bei finansinei pasiūlymo pusei, įsipareigojimui pagelbėti surasti darbo vietą į šalį persikeliančių gyventi šeimos gydytojų sutuoktiniams, surasti mokyklą jų vaikams.

Į Didžiąją Britaniją persikelti šeimos gydytojai iš Lietuvos ir kitų ES šalių galės išklausę mokymus Lenkijos mieste Piasečne, esančiame netoli sostinės Varšuvos. Emigruoti pasiryžę šeimos gydytojai atleidžiami nuo privalomų IELTS ir OET kalbos kursų, kurie iki šiol buvo vienintelis būdas užsieniečiams įsidarbinti bendrosios praktikos gydytojais NHS.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)