Neseniai Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) pranešė, kad per pirmuosius 2019 m. mėnesius užfiksuotas keturis kartus didesnis susirgimų tymais atvejų skaičius, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, rašoma independent.co.uk.

J. Moss savo dukros Albos nuotraukomis feisbuke pasidalino šį savaitgalį.

Nuotraukose mergaitė užfiksuota gulinti ligoninės lovoje su prijungtais vamzdeliais.

Ligoninės medicinos darbuotojai paprašė J. Moss pasidalinti nuotraukomis socialiniame tinkle ir parodyti visuomenei, kokią sunkią formą gali įgauti ši liga. Galimos jos komplikacijos – aklumas, encefalitas ir plaučių uždegimas.

„Norėčiau, kad žmonės suprastų, jog šiomis skaudžiomis savo vaiko nuotraukomis dalinuosi siekdama informuoti, kokie pavojingi gali būti tymai“, – pasakė J. Moss leidiniui „The Independent“.

„Mes, tėvai, nežinojome, koks pavojingas gali būti šis virusas.“

Motina paaiškino, kad Alba buvo per maža MMR vakcinai, todėl šį virusą jos organizmas turėjo įveikti pats, be susiformavusio imuniteto.

„Buvo siaubinga stebėti savo vaiką, kovojantį su virusu ir keturias dienas negalintį atmerkti užtinusių akių“, – rašo motina savo paskyroje „Facebook“ svetainėje.

„Ji gulėjo tamsoje, išsigandusi, kankinama aukštos temperatūros, kuri vis kilo daugiau nei dvi savaites.“

Moteris aprašo, kad ligoninėje jos dukrai buvo atliktos visos būtinos procedūros ir patikrinimai – ir rentgenograma, ir kraujo tyrimai, ir magnetinio rezonanso tyrimas, ir echoskopija, ir punkcijos, ir injekcijos, ir lašelinės, jai buvo prijungtas deguonies aparatas, leidžiami vaistai nuo uždegimo, nuo skausmo ir antibiotikai.

J. Moss sako, kad nors jos dukra ir per maža vakcinai, ji galėjo išvengti infekcijos, jei daugiau vyresnių vaikų būtų paskiepyta.

Motina pridūrė, kad nors ligoninėje buvo nustatyta, kad jos dukra serga tymais, mergaitei taip pat pasireiškė Kavasakio ligos ir meningito simptomai.

„Reikia, kad daugiau žmonių pasiskiepytų. Skiepykite savo vaikus“, – rašo ji.

„MMR vakcina nesukelia tokių pavojingų pasekmių kaip tymai. Galbūt po vakcinos vaikas kokią dieną ar kitą jausis kiek prasčiau, bet patikėkite manim, jūs nenorėtumėte šito išleisti į tai, ką patyrėme mes.“

Tymai yra itin užkrečiama virusinė liga, kurios laiku nepradėjus gydyti gresia rimtos komplikacijos, praneša Didžiosios Britanijos Nacionalinė sveikatos tarnyba.

Ankstyvieji ligos simptomai gali būti pablogėjusi bendra savijauta, tekanti nosis, perštinčios akys ir iki 40 laipsnių Celsijaus kylanti temperatūra.

Nuo tymų skiepijama kombinuota MMR vakcina, kuri apsaugo nuo tymų, kiaulytės (epideminio parotito) ir raudonukės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (185)