Wyley Simpsonas (28 m.) gyvena Teksase (JAV) su sužadėtiniu Stephanu Gaethu (28 m.). Būdamas 21 m. jis palengva pradėjo transformavimo iš moters į vyro procesą, informuoja dailymail.co.uk.

Nors jis vartojo testosteroną, o medikai sakė, kad nėštumas neįmanomas, nes baigėsi menstruacijos, 2018 m. vasarį paaiškėjo, kad jis laukiasi.

Pora nesijautė pasirengę tėvystei, Wyley nenutraukė nėštumo, nors kasdien teko iškęsti daug negatyvios aplinkinių reakcijos.

2018 m. rugsėjį Wyley atliko cezario pjūvį ir pasaulį išvydo 3,4 kg svorio sūnus Rowanas. Tiesa, Wyley sako, antram gimdymui nesiryžtų.

Poros sūnui neseniai sukako šeši mėnesiai. Ta proga tėvai pasakoja apie tėvystę, prisimena nėštumą.

Wyley, kuris dar turi makštį ir moteriškus lytinius organus, buvo atliktas cezario pjūvis.

Wyley pasakojo: „Ne kasdien tenka išvysti besilaukiantį vyrą, taigi sulaukėme daug patyčių. Man sakė, kad niekada netapsiu vyru, nes vyrai neišnešioja vaikų, visi vadino mane „tai“.

Wyley pradėjo vartoti testosteroną 2012 m., 2013 m. jam per operaciją pašalino krūtis, taigi jis negali žindyti kūdikio. Ateityje laukia penio formavimo operacija.

Ankstesniame interviu leidiniui „Kens5“ Wyley pasakojo, kad dar iki pažinties su Stephanu, kelerius metus nebuvo menstruacijų.

Stephano teigimu, jiems kilo klausimas, ar Wyley gali pastoti, kita vertus, jis gėrė testosteroną, tad nėštumo neturėjo būti. Po rytinių pykinimo priepuolių Wyley sužinojo, kad nėštumas – jau 11 savaičių trukmės. „Susinervinau. Užplūdo emocijos, ėmiau verkti. Nežinojau, ką daryti“, – prisimena jis.

„Jaudinausi, nes tai buvo pirmas mano nėštumas. Taip pat nerimavau – juk turėjau ištverti gėdą dėl to, kad esu besilaukiantis vyras. Nėštumas daug atsiėjo emociškai ne vien dėl grubių komentarų. Nuo 21 m. patyriau pereinamąjį laikotarpį, o pilvas, kuriame auga kūdikis, buvo labai moteriškas dalykas, man tai tiesiog netilpo galvoje. Tačiau buvo verta gimdyti Rowaną ir tapti tėvu – ničnieko nekeisčiau“, – pasakojo Wyley.

Jis skubiai pridūrė – tikrą tėvystės džiaugsmą patyrė tik tada, kai jau gimė sūnus. Pagimdęs jis grįžo prie hormonų terapijos, pasinėrė į šeimyninį gyvenimą: „Kai nebeliko pilvo, galėjau vėl vartoti hormonus ir viskas mane ėmė džiuginti. Mes su Stephanu tapome kūdikį auginančia homoseksualų pora, aš nebebuvau besilaukiantis vyras. Rowanas nuostabus, vardan jo vertėjo kęsti psichologinį ir fizinį skausmą. Dabar mes su Stephanu atrandame tėvystę, su džiaugsmu gyvename šeimyninį gyvenimą.

Tiesa, antram nėštumui Wyley nesiryžtų. Jis sakė: „Ateityje visiškai pasikeisiu, taigi neįmanoma vėl pastoti. Buvo gera išnešioti Rowaną, jausti, kaip jis juda, eiti į ultragarso tyrimus, tačiau negaliu šito kartoti. Dėl to, kas atsitiko, nesijaučiu mažiau vyriškas, kita vertus, nejaučiu savyje tiek moteriškumo, kad norėčiau pastoti – daugiau to nebus. Džiaugiuosi, kad teko patirti tokį nuostabų ir natūralų dalyką, kaip savo vaiko gimdymas, dėl to mano ir Rowano ryšys kur kas artimesnis.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (185)