Patikrinimo metu rastos devynios pakuotės skirtingos talpos ir koncentracijos maisto papildų „Hemp Complete“, kurie nebuvo paženklinti lietuvių kalba.

Papildų pakuotėse pridėtuose informaciniuose lapeliuose buvo nurodyta, kad jų sudėtyje yra ekologiškų kanapių sėklų aliejaus ir kanapių CO 2 ekstrakto, o kaip maistinė medžiaga nurodytas kanabidiolis.

Šių produktų gamintojas – Austrijos įmonė „Deep Nature Project GmbH“, Lietuvoje juos platino bendrovė „Farmarkesa“. Teigiama, kad maisto papildai Lietuvos rinkai buvo tiekiami neteisėtai.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba apie šį atvejį ketina pranešti ir Europos Komisijai, kuri šiemet nusprendė, jog pluoštinės kanapės ekstraktai ir iš jų gauti produktai, turintys sudėtyje kanabinoidų, negali būti tiekiami Europos Sąjungos rinkai.

Specialistai teigia, kad kanabinoidų poveikis žmonių sveikatai nėra ištirtas bei įvertintas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)