Ankstesni forumai jau davė apčiuopiamų vaisių – šiuo metu diegiama pakopinių kompetencijų programa, orientuota į jaunųjų sveikatos specialistų rengimo kokybės stiprinimą, o sveikatos vadybos principai pritaikomi vis daugiau gydymo įstaigų, rašoma pranešime spaudai.

Šįkart pagrindine forumo tema tapo į pacientą orientuota sveikatos priežiūra. Tai tema, kuri pastaruoju metu sulaukia vis daugiau dėmesio Lietuvoje ne tik pačioje medikų bendruomenėje, bet ir tarp sveikatos politikos formuotojų, kurių nemažai prisijungs ir pačio „Transform” metu.

Transform 4.0

Forumo dalyviai diskutuos apie pacientui saugią sveikatos sistemą, teikiančią standartizuotą, įrodymais pagrįstą pagalbą, atsižvelgiant į individualius paciento poreikius ir vertybes. Renginyje bus paliestos ne tik tokios svarbios temos, kaip paciento ir gydytojo bendravimo įgūdžių stiprinimas, bet ir vadybiniai sprendimai, padedantys paslaugas priartinti prie paciento. Tik tinkamai adaptuotos ir paciento poreikius atitinkančios sveikatos priežiūros paslaugos gali užtikrinti kokybišką ir aukščiausius standartus atitinkančią sveikatos sistemą.

„Transform” metu daug dėmesio skiriama ,,minkštosioms“ sveikatos darbuotojo kompetencijoms ugdyti – vyksta asmenybės dirbtuvės, kuriose mokomasi geriau pažinti save ir palaikyti vidinę pusiausvyrą, stiprinant visas tris ašis – kūną, protą ir dvasią. Šiemet dalyviai rinksis tarp tokių dirbtuvių, kaip meditacija, joga, šokis, dailės terapija, psichodrama. Tuo tarpu praktinių dirbtuvių „Tobulėju dėl paciento” ciklo metu analizuosime komandinio darbo principus, paciento įtraukimo į gydymo procesą aspektus, terapinio aljanso kūrimo iššūkius ir sveikatos sektoriaus pertvarkos elementus, užtikrinančius pacientų poreikių atitikimą.

„Transform” kaskart tampa vieta, kur nuoširdžiai ir atvirai kalbasi visi sistemos dalyviai, suprantantys, kad bet koks pokytis prasideda nuo asmeninio pasiryžimo. Jau po mėnesio, kovo 29-31 d., „TransForm” dalyviai garsiai pasakys, ką kiekvienas galime padaryti, kuriant pacientui palankią sveikatos apsaugos sistemą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)