Šeima nežinojo, ar berniukas išgyvens, tačiau tik per stebuklą berniukas augo, o kartu su juo vystėsi ir jo smegenys. Sulaukus trejų paaiškėjo, kad Noah smegenys padidėjo net 80 proc. iki 8 proc. įprastų smegenų dydžio.

Dabar, būdamas šešerių, mažasis Noah svajoja išmokti vaikščioti, kalbėti ir net užsiimti banglenčių sportu. Viliamasi, kad tai išpildyti padės įgyvendinti gydytojai, dirbantys vienoje Australijos klinikoje.

Noah su mama ir tėčiu dalyvavo Britanijoje populiarioje laidoje „Good Morning Britain“. Joje laidos vedėjai su tėvais kalbėjo apie berniuko progresą ir jo svajones.

„Tai labai jautri tema. Dabar Noah turi net 8 proc. smegenų. Kai kurie teigia, kad smegenų užauginti neįmanoma, kiti tikina, kad jos tikriausiai visą laiką ten ir buvo. Tačiau jei tai būtų tiesa arba smegenys būtų buvusios suspaustos, sūnus būtų protiškai atsilikęs arba fiziškai neįgalus. Jis toks nėra“, – pasakojo mama.

Prieš gimstant sūnui, moteriai gydytojai net penkis kartus siūlė nutraukti nėštumą. „Mus nusivedė į kabinetą, ant lapo nupiešė apskritimą ir paaiškino, kad vaikas turės tik pusę visų smegenų“, – tęsė moteris.

Noah

Laidos vedėjas poros paklausė, kodėl ji, net žinodama, kad nėštumas gali turėti labai didelių komplikacijų, buvo pasiryžusi sūnų gimdyti.

„Tėvais trečią kartą tapome jau ganėtinai vyresniame amžiuje, turime dar du vyresnius vaikus. Jei tai būtų pasiūlyta jaunesnei šeima, manau, jie būtų jautę spaudimą nutraukti nėštumą. Tačiau mes žinome, ko trokštame ir buvome nusiteikę gana pozityviai. Norėjome suteikti jam galimybę gyventi“, – sakė Robas.

Diena, kai gimė Noah, buvo nepakartojama, sakė Shelly. Į ligoninę moteris buvo paguldyta likus savaitei iki gimdymo termino, kadangi berniuko smegenyse susidaręs spaudimas jam kėlė pavojų.

„Operacinėje buvo 12 gydytojų. Kai Noah gimė, jis ėmė verkti. Supratome, kad tai – stipraus vaiko ženklas“, – tęsė tėtis.

Gydytojams, kurie tikino, kad Noah neišgyvens, šeima siunčia reguliarius sūnaus būklės atnaujinimus.

Nors šiuo metu Noah sėdi neįgaliojo vežimėlyje, jis ir tėvai tikisi, kad Australijoje esanti klinika suteiks jam vilties vaikščioti ir net kalbėti, o galbūt ir užsiimti svajonių sportu.