Aštuoniolikmetė Ebony Stevenson, kuri studijuoja sporto fizioterapiją, pasijuto blogai ir nuėjo miegoti. Mergina neturėjo nė menkiausio įtarimo, kad gali būti nėšči, rašo BBC.

Ebony išsivystė traukuliai, tad ji buvo nugabenta į ligoninę, kur gydytojai išsiaiškino, kad ji laukiasi.

Vaisius slėpėsi vienoje iš dviejų gimdų – pasirodo, mergina turėjo dvigubą gimdą (lot. uterus didelphys). Tokia anomalija pasitaiko labai retai.

Viena iš gimdų mėnesinių metu ir toliau kraujavo, o kitoje vystėsi vaisius. Pastaroji gimda buvo arčiau stuburo, todėl nėštumo visiškai nesimatė.

Mergina atsibudo iš komos gruodžio 6 d. ir jau buvo pagimdžiusi 3,45 kg sveriančią mergaitę.

Ebony nė neįtarė, kad gali būti nėščia, nes jai nebuvo nutrūkusios mėnesinės, rytais jos nepykino, nesimatė ir pilvo.

„Visiškas stebuklas“

Mergina savo pirmagimę pavadino Elodie. Ji prisipažino, kad tokia staigmena buvo didelis sukrėtimas.

„Atsibudus pamatyti savo kūdikį buvo visiškas siurrealizmas. Nepatikėjau, kad tai iš tiesų vyksta su manimi“, – sako ji.

„Nerimavau, kad neužmegsiu ryšio su dukra, nes neturėjau laiko priprasti prie minties, kad ją turėsiu. Bet manau, kad ji nuostabi.“

„Tai tikras stebuklas. Neiškeisčiau Elodie į nieką pasaulyje.“

Gydytojai išsiaiškino, kad traukulius E. Stevenson sukėlė preeklampsija. Jie pranešė jos motinai apie dukros nėštumą ir pasakė, kad laikas gimdyti. Merginai buvo skubiai atlikta Cezario pjūvio operacija. Elodie gimė praėjus vos trims valandoms po pirmųjų traukulių.

E. Stevenson motina, 39 m. Sheree papasakojo, kad kai dukra pasijuto blogai ir jai prasidėjo traukuliai, ji iškvietė greitosios pagalbos medikus.

„Staiga pasimatė pilvas“

Merginos motina papasakojo: „Nors aš primygtinai neigiau nėštumo tikimybę, greitosios pagalbos medikai neabejojo, kad mano dukra nėščia. Aš patyriau šoką pamačiusi, kaip tiesiog akyse išryškėjo pilvas.“

„Gydytojai mano, kad dėl stiprių traukulių kūdikis sujudėjo, todėl pilvas ir pasimatė.“

E. Stevenson pasakoja, kad kai ji nubudo iš komos, gydytojai iškart paguldė dukrą jai ant krūtinės.

„Nors dabar skamba baisiai, bet tada aš jų paprašiau ją patraukti, nes buvau tokia pritrenkta naujienos, kad maniau, jog jie suklydo“, – prisimena mergina.

„Bet mama man viską paaiškino, kol seselės dar buvo palatoje, ir jos dar kartą paguldė dukrą man ant krūtinės pirmam tikram kontaktui.“

„Jaučiausi visiškai pasimetusi – ir gerokai išsigandusi – bet vis vien tai buvo labai graži akimirka, o dukra labai ramiai gulėjo.“

Iš Elodie svorio gydytojai sprendžia, kad ji gimė išnešiota.

Vasario mėnesį E. Stevenson ketina grįžti į Hopvudo koledžą Midltone tęsti studijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)