Šiandien ir pacientas, ir gydytojai jau gali pasidžiaugti rezultatu.

Po itin sudėtingos pilvo sienos išvaržos operacijos 58-erių metų Juozas Andrulis iš Klaipėdos dabar jaučiasi puikiai.

Klaipėdietis juokauja, kad po operacijos neteko kone 10 kilogramų, tokį svorį jis nešiojo kasdien. Dabar vyras negali atsidžiaugti vis gerėjančia savijauta.

Gydytojas, echoskopu apžiūrėjęs pilvą praneša – viskas sugijo puikiai, išvaržos atsinaujinimo požymių nėra ir jau metas pradėti stiprinti pilvo raumenis.

„Tai vienas didžiausių tokių išvaržų, kai kone visas žarnynas yra pilvo ertmės ribų, išvaržos maiše“, – TV3 sakė chirurgas Zigmas Urniežius.

Gydytoja sakė, kad paciento situacija ir ją lydinčios gretutinės ligos rodė, kad žmogus iš tiesų kenčia, todėl privalėjo būti atlikta operacija.

Klaipėdietis net 1,5 metų jautėsi siaubingai – kasdien teko vaikščioti su krepšinio kamuolio dydžio išvarža, buvo sunku judėti, nebegalėjo dirbti. Vyras sulaukė net pašaipų, nes pastaruoju metu pilvas panašėjo į nėščiosios pilvuką.

Besitempiančio pilvo oda virto į negyjančias žaizdas, dėl jų kiti medikai nesiryžo imtis operacijos, Juozo gyvybei grėsė pavojus, tačiau rizikingos ir unikalios operacijos ėmėsi Respublikinės Kauno ligoninės personalas.

Neoperuojama tokia išvarža gali baigtis ne tik siaubingomis komplikacijomis, bet ir mirtimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)