Atšaukiamos gamintojo „Mylan Laboratories Limited“ plėvele dengtos tabletės „Amlodipine/Valsartan Teva 10 mg/160 mg“, „Amlodipine/Valsartan Teva 5 mg/160 mg“ ir „Vanatex HCT 80 mg/12,5 mg“.

Šie vaistai vartojami aukštam kraujospūdžiui, neseniai patirtam infarktui ar širdies nepakankamumui gydyti.

VVKT vadovas Gintautas Barcys situacijos nedramatizuoja, tačiau nusipirkusiesiems šiuos vaistus siūlo pasikonsultuoti su gydytojais.

„Jų tiekimas rinkai yra sustabdytas, bet nėra taip, kad išgėrus tabletę, kažkas atsitiktų. Tų priemaišų kiekiai ten nėra dideli“, – BNS sakė G. Barcys.

Pasak tarnybos vadovo, šiuo metu renkami duomenys, kiek šių vaistų pakuočių buvo patiekta vaistinėms.

G. Barcio duomenimis, rugsėjo mėnesį Lietuvos vaistinės iš gamintojų gavo dvi pakuotes vaisto „Vanatex HCT 80 mg/12,5 mg“ ir apie 2 tūkst. pakuočių „Amlodipine/Valsartan Teva 10 mg/160 mg“ ir „Amlodipine/Valsartan Teva 5 mg/160 mg“.

Visas vaistų serijas su minėto gamintojo valsartanu jau atšaukė Šveicarija, Kroatija, Italija ir Ispanija. Kitos šalys, savo rinkose turinčios vaistinių preparatų su šia veikliąja medžiaga, atšaukimus planuoja artimiausiu metu.

Čekijos, Islandijos, Švedijos, Kipro ir Suomijos rinkose vaistų su minėto gamintojo veikliąja medžiaga nėra.

Liepą Europos vaistų agentūra jau pranešė atšaukianti minėtos medžiagos turinčius vaistus, kuriuos gamino Kinijos kompanija „Zhejiang Huahai Pharmaceuticals“. Jos pagamintos veikliosios medžiagos valsartano taip pat rasta NDEA priemaišų.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)