Panevėžio rajono savivaldybės gydytoja (vyriausioji specialistė) Renata Valantinienė sako, kad tokios akcijos tikslas buvo padėti (daugiavaikėms) šeimoms, kurios neturi lėšų įsigyti kontraceptinių priemonių bei turinčioms mažai žinių apie saugų lytinį gyvenimą.

Rajono socialinės darbuotojos patarė, kad tai panevėžietėms iš tiesų būtų aktualu. Savivaldybė lėšų gavo iš visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos. Tam buvo skirta apie 3 000 eurų, už juos nupirktos 22 kontraceptinės spiralės. Vienos spiralės kaina – apie 130 eurų.

„Nepirkome pigiausių, buvo pasitarta su gydytojais ginekologais-akušeriais, kurios geriausios“, – sakė iniciatyvos vykdytoja, gydytoja R. Valantinienė.

Vyriausiosios specialistės žiniomis, šiuo metu šia galimybe pasinaudoti nori 13 moterų.

Gydytoja sako, kad spiralės įdėjimas – negreitas procesas. Pirmiausia moteriai turi būti atliekami tyrimai – onkocitologinis tepinėlis bei kiti.

„Ir jei viskas gerai, pacientė asmeniškai tariasi su gydytojų, kada ateiti procedūrai. Tos kurioms skiriame nemokamą kontraceptinę spiralę, pas gydytoja ateina kartu su socialine darbuotoja“, – pasakoja R. Valantinienė.

Tokiu būdų moteris neturi išlaidų ir dėl atvykimo iš bet kurio Panevėžio rajono kampelio.

Paslauga atliekama Panevėžio rajono savivaldybės poliklinikoje.

Panevėžio rajono savivaldybės atstovė gydytoja R. Valantinienė mano, kad tokia galimybė reikalinga kai kurioms rajone gyvenančioms moterims. „Gimsta daug vaikų, kuriais šeimos jau nebegali pasirūpinti. Jei yra noras apsisaugoti, geriau tai ir padaryti bei rūpintis vaikais, kuriuos šeimos jau turi“, – mano gydytoja.

Pasak Panevėžio rajono savivaldybės poliklinikoje laikinai einančios Vyriausiojo gydytojo pavaduotojos asmens priežiūrai pareigas Danutės Pajėdienės, ši iniciatyva dar tik įsibėgėja, moterys domisi galimybe. Tiesa, ne taip aktyviai, kiek tikėtasi, tačiau viliamasi, kad susidomėjimas augs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (267)