„Ne paslaptis, kad šios naujovės sulaukė pačių įvairių reakcijų ir vertinimų – ir palaikymo, ir nepritarimo, ir pasiūlymų tobulinti. SAM yra atvira visų pasiūlymams ir idėjoms, kaip būtų galima populiarinti ir skatinti sveiką mitybą ugdymo įstaigose – darželiuose ir mokyklose, tad ministras A. Veryga ir ministerijos darbuotojai visada mielai išklauso pasiūlymus ir pastabas. Šis atvejis – ne išimtis, – DELFI komentavo A. Verygos patarėja Lina Bušinskaitė-Šriubėnė.

Kaip jau ne kartą minėta viešoje erdvėje, SAM yra pasirengusi tobulinti daug diskusijų sukėlusias naujoves, t. y. vaikų mitybos aprašą, jei sulauks ekspertų pasiūlymų, ką ir kaip konkrečiai tobulinti.

Pasiūlymų laukiame iš visų – iš virtuvės šefų, iš akademinės bendruomenės, iš medikų ir kitų suinteresuotų šalių. Be to, labai svarbu ir tai, kad diegiant naujoves ugdymo įstaigose, kurios susijusios su sveika mityba, nereikia pamiršti ir švietėjiškos veiklos, prie kurios gali prisidėti ir kulinarijos ekspertai, žinomi veidai. Suprantama, kad yra nelengva ugdyti kitokius įpročius, juolab, kad turbūt ne visi ir turime galimybę namie sveikai maitintis, bet po truputį išties labai svarbu diegti kitokios – sveikos – mitybos kultūrą ugdymo įstaigose, pasitelkiant visuomenėje žinomus ne tik mitybos ekspertus, akademikus, medikus, bet ir žinomus veidus. Apie tai ir buvo kalbėta susitikimo metu.“

SAM planuoja dar šiais metais pasiūlyti nemokamus valgiaraščius nemokamus valgiaraščius ugdymo įstaigoms. Valgiaraščiai bus patalpinti viešoje interneto svetainėje, bus visiems prieinami. „Kaip jau ne kartą minėta, esame aptarę bendradarbiavimo galimybes su Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija (vad. Jaroslav Orševski) ir kad jie galėtų padėti paruošti tokius valgiaraščius“, – sakė L. Bušinskaitė-Šriubėnė.

Plačiau apie tai DELFI TV laidoje antradienį, 15 val. pokalbyje su A. Ivanausku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)