Per pirmąsias dvi rudens savaites su aukšta temperatūra, pilvo ir galvos skausmais, viduriavimu į infekcinę miesto ligoninę pateko keli vieno uostamiesčio darželio 3–6 metų vaikai. Vienas darželinukas – išleistas gydytis namo, kiti – liko stacionare. Jiems diagnozuota salmoneliozė.

Nustačius ligos protrūkį darželį patikrinę visuomenės sveikatos centro bei maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai užkrato šaltinio kol kas nerado.

„Pagrindinė žaliava, salmoneliozės atžvilgiu – sukėlėjas, gali būti gyvūninės kilmės produktuose – tai daugiausia vištiena, kiaušiniai, taip pat kiauliena. Galėtų būti ir vanduo, tačiau šiuo atžvilgiu vanduo yra tiekiamas centralizuotai, mes šią versiją atmetame. Taip pat gali būti sergantis žmogus, virtuvės darbuotojas, kuris galėjo dirbti su maistu ar platinti ir nesilaikydamas asmens higienos taisyklių užkrėsti tą maistą“, – svarsto Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotoja Jūratė Mačiulienė.

Susirgusių vaikų tėveliai įsitikinę, kad vaikai apkrėsti per kiaušinius, iš kurių buvo kepamas omletas, tačiau maisto ir veterinarijos specialistai salmonelių juose nerado.