Neregėtas įžūlumas

Apie tai savo socialinio tinklo „Facebook“ pranešė sveikatos apsaugos ministro patarėja Lina Bušinskaitė-Šriubėnė. „Būna ir taip, kad privatus verslas nusprendžia elgtis piktybiškai, siekdamas pelno ir norėdamas geriau bei įtaigiau parduoti savo produkciją. Deja, bet tai tiesa. Viskam yra ribos ir jos jau yra peržengtos labai konkrečiu atveju – VšĮ „Sveikatai palankus“ vadovė Raminta Bogušienė sau leidžia per daug“, – rašo L. Bušinskaitė-Šriubėnė.

Lina Bušinskaitė – Šriubėnė
VšĮ „Sveikatai palankus“ sudarinėja valgiaraščius mokykloms bei darželiams, o SAM logotipas matomas prie pasiūlymų perspektyvinių valgiaraščių su technologinėmis kortelėmis mokykloms bei darželiams.

Anot L. Bušinskaitės-Šriubėnės, įmonė negavo jokio SAM leidimo ir taip pat net nesivargino SAM atsiklausti, ar galima naudoti ministerijos logotipą. Kaip teigia L. Bušinskaitė-Šriubėnė, tai neregėtas įžūlumas.

Esą tai jau ne pirmas kartas. „Prieš kurį laiką buvo atkreiptas jos (VšĮ „Sveikatai palankus“ – DELFI) atstovų dėmesys į tai, kad SAM nuo jos veiklų atsiriboja ir neturi nieko bendro su komercija. Tačiau, akivaizdu, kad šiai verslininkei etika neegzistuoja. Tad šįryt išsiųsti labai konkretūs teisininkų parengti reikalavimai – nedelsiant iš visur pašalinti SAM logotipą, priešingu atveju šis klausimas bus sprendžiamas teisiniu keliu“, – teigia Sveikatos apsaugos ministro patarėja.

Ji taip pat reikalauja, kad R. Bogušienė viešai atsiprašytų tų, kurie buvo suklaidinti klaidinančios reklamos. „Švelniai tariant, žmonės buvo apgauti. Atkreipiu dėmesį, kad SAM, kaip valstybės institucija, neremia ir negali remti jokių verslo iniciatyvų ir tapatintis su juo. Tad dar kartą atsiribojame nuo šių veiklų! Žmonės, būkite budrūs!“, – perspėja L. Bušinskaitė-Šriubėnė.

Tvirtina, kad tai nesusipratimas

DELFI pavyko susisiekti su R. Bogušiene. Anot jos, įvyko nesusipratimas.

Įmonės vadovė teigia, kad logotipą jau prieš kurį laiką išėmė iš įmonės pagrindinio puslapio. „Prieš metus laiko pateikėme SAM užklausimą. Gavome atsakymą, kad galime vykdyti švietėjišką veiklą“, – teigia R. Bogušienė.

Ji sako, kad gautas raštas buvo kaip pritarimas ir naudojamas logotipas nukreipdavo lankytojus į būtent minimą raštą, kurį įmonė traktavo kaip sutikimą.

SAM atstovė spaudai Alina Žilinaitė DELFI informavo, kad toks raštas buvo gautas, tačiau nebuvo duotas leidimas įmonei naudoti SAM logotipą.

„Tai tiesiog nesusipratimas, mes tai išėmėme. Tai visiškai techninė klaida, už kurią mes labai atsiprašome“, – teigia R. Bogušienė.

Ji patikino, kad tikrai visi logotipai bus išimti per valandą.

„Tai tokia informacija, kuri neatrodė kaip klaidinanti vartotoją. Iš esmės, vaikų maitinimo aprašas yra parengtas Sveikatos apsaugos ministerijos...Tai dizaino klaida, į kurią mes neatkreipėme dėmesio. Už ją taip pat labai atsiprašome“, – sako R. Bogušienė.

Pasiteiravus, kaip buvo priimtas sprendimas naudoti SAM pavadinimą bei logotipą, vadovė teigia, kad tai buvo informacija. „Nes vaikų maitinimo aprašas yra Sveikatos ministerijos prerogatyva“, – sako R. Bogušienė.

Pasitikslinus, ar ji turi omenyje, kad taip buvo nurodyta, jog valgiaraščiai atitinka SAM reikalavimus, R. Bogušienė patikino, kad taip.

Raminta Bogušienė
VšĮ „Sveikatai palankus“ vadovė patvirtino, kad komercinė įmonė nėra susijusi su SAM ir dar kartą atsiprašė dėl nesusipratimo.

SAM logotipai jau yra pašalinti iš įmonės internetinio puslapio.

Ne pirmas kartas

DELFI primena, kad dar 2018 metų balandžio mėnesį R. Bogušienė buvo patekusi į SAM nemalonę. Tuomet įmonė išleido receptų rinkinį, kuris kainuoja 100 eurų.

Knygoje buvo nurodyta, kad pateikiami valgiaraščiai bei technologinės kortelės yra suderintos su SAM. Pati SAM, šiuo receptūrų rinkiniu pradėjus domėtis DELFI, nuo sąsajų su knyga paskubėjo atsiriboti.

„SAM atsiriboja nuo bet kokios šios knygos autorystės – SAM specialistai nedalyvavo jos rengime ir leidyboje. Be to, knygoje minimas faktas, kad „SAM rekomenduoja“ ir panaši formuluotė nebuvo derinta su SAM, vadinasi, tokie teiginiai yra klaidinantys visuomenę ir žmonės turi teisę apie tai žinoti“, – atsakyme DELFI tuomet nurodė sveikatos apsaugos ministro patarėja L. Bušinskaitė-Šriubėnė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)