Pasirodo, kad IPA ( „India Pale Ale“ arba „šviesusis Indijos elis“) tipo alaus vartojimas gali prisidėti prie „vyriškų krūtų“, arba ginekomastijos, išsivystymo.

Daliai vyrų išsivysto „vyriškos krūtys“. Taip nutinka dėl moteriškų hormonų pertekliaus ir mitybos bei gyvenimo būdo – o tai apima ir mėgavimąsi IPA tipo alumi.

Aluje, kuriame gausu apynių, yra fitoestrogenų – augalinių hormonų, moteriško hormono estrogeno atitikmenų gamtoje. Fitoestrogenai padeda pagerinti miego kokybę ir gali būti itin naudingi menopauzę išgyvenančioms moterims.

Tačiau jie taip pat prisideda prie „vyriškų krūtų“ ir to, kas vadinama „aludario nulinkimu“, vystymosi. Pastaroji būklė reiškia erekcijos sutrikimus, kuriuos daugelis vyrų patiria išgėrę per daug alkoholio.

1998-aisiais išleistoje knygoje „Sacred and Herbal Healing Beers“ žolininkas Stephenas Harrodas Buhneris pažymi, kad IPA tipo aluje esantys apyniai gali paskatinti vyrų krūtų vystymąsi.

Jie taip pat prisideda prie erekcijos sutrikimų. „Ilgą laiką patyrę estrogeninių apynių savybių poveikį, vyrai galiausiai susiduria su erekcijos problemomis“, – aiškina S. H. Buhneris.

Tačiau alus, kuriame gausu apynių, šiuo metu yra itin madingas, tad „vyriškas krūtis“ turinčių vyrų skaičius tik auga.

Visgi yra būdų su tuo kovoti.

Kuo jūsų kūne daugiau riebalų, tuo daugiau estrogenų jis gamina. O sportas didina testosteronų kiekį. Suvartojamo alkoholio, cukraus ir rafinuotų angliavandenių kiekio sumažinimas taip pat gali padėti.

Naudinga valgyti ir tam tikros rūšies maistą – galima išskirti žaliąsias lapines daržoves: špinatus, kopūstus, lapinius kopūstus, brokolius ir Briuselio kopūstus. Galbūt pats metas žaliajam kokteiliui?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (149)