Jo metu šios pasaulinės draugijos būsimuoju prezidentu išrinktas lietuvis, Klaipėdos Universitetinės ligoninės chirurgijos departamento vadovas prof. Narimantas Evaldas Samalavičius. Šios draugijos vadybos veikloje jis aktyviai dirbo nuo 2006 metų, rašoma pranešime spaudai.

Tarptautinė universiteto kolorektalinių chirurgų draugija (International Society of University Colon and Rectal Surgeons) - vienintelė pasaulinė draugija, vienijanti pilvo chirurgus, besispecializuojančius chirurginiame storosios žarnos ligų gydyme. Ji buvo įkurta 1962 metais Mechiko mieste, Meksikoje. Jos tikslas – skatinti šios specialybės ligų gydymo progresą visame pasaulyje, proteguojant naujus diagnostikos ir gydymo metodus, tobulinant gydytojų profesinius gebėjimus ir tokiu būdu mažinti atskirtį tarp įvairių šalių, skleisti mokslo ir praktikos naujoves. Draugija organizuoja pasaulinius suvažiavimus kas 2 metai, ir remia bei padeda organizuoti regionines konferencijas visame pasaulyje. Draugija leidžia pasaulinį mokslinį žurnalą „World Journal of Coloproctology“.

Draugijos internetiniame puslapyje kaupiama mokslinės ir mokomosios medžiagos bazė, kuri padeda tobulinimuisi ir nuotoliniu būdu.

Narimantas Evaldas Samalavičius

Labai aukšti atrankos kriterijai ir svarba suteikiama šios draugijos prezidentui, kuris vadovauja draugijai du metus. Jis yra renkamas iš anksto, nors pati valdyba sekantiems dvejiems metams renkama suvažiavimo metu. Būsimą draugijos prezidentą turi vienbalsiai palaikyti visa valdybos nariai. Valdybą sudaro 16 narių. Dabartinė valdyba, kurią sudarė šios specialybės lyderiai iš viso pasaulio (JAV, Jungtinės karalystės, Japonijos, Pietų Korėjos, Venesuelos, Ekvadoro, Indijos, Egipto, ir Rusijos) šį kartą vieningai balsavo už profesoriaus Narimanto Evaldo Samalavičiaus kandidatūrą.

Vilniaus Universiteto profesorius Narimantas Evaldas Samalavičius turi 28 metų gydytojo praktiką.

Yra dirbęs Vilniaus Universitetinėje „Raudonojo Kryžiaus" ligoninėje, Nacionaliniame Vėžio Institute Vilniuje ir jam kelis metus vadovavęs, o šiuo metu dirba chirurgijos departamento vadovu Klaipėdos Universitetinėje ligoninėje.

Nuo 2002 metų yra Lietuvos koloproktologų draugijos prezidentas. Už nuopelnus savo specialybėje yra pelnęs keletą tarptautinių įvertinimų. Nuo 1994 metų Lietuvoje surengė 35 tarptautines konferencijas įvairiais pilvo chirurgijos klausimais, jau penki metai iš eilės Karališkajame Koledže Londone rengia mokymo kursus storosios žarnos chirurginių ligų diagnostikos ir gydymo klausimais. Storosios žarnos chirurgijos srityje Lietuvoje yra tobulinęs gydytojus iš Indijos, Nepalo, Tailando, Sirijos ir Irano. Yra atlikęs demonstracines operacijas Irane, Sirijoje, Bangladeše ir Indijoje. Savo ruožtu vadovaudamas Lietuvos specialybinei draugijai, daugiau nei 80 Lietuvos gydytojų sudarė galimybę stažuotis įvairiose užsienio šalyse. Virš 30 tarptautinių konferencijų kviestinis lektorius, keleto tarptautinių medicininių mokslinių žurnalų redakcinės kolegijos narys, žurnalo „Lietuvos Chirurgija“ vyriausias redaktorius. Prieš keletą metų vadovavo ES „Dvynių" projektui, optimizuojant vėžio patikros programas (tame tarpe ir storosios žarnos vėžio ankstyvos diagnostikos programą) Kroatijoje.

Tai deramas lietuvio įvertinimas už ilgametes pastangas, skatinant progresą savo specialybėje visame pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)