Iki bus gauti paimtų geriamojo vandens mėginių tyrimo rezultatai, rekomenduojame vartotojams, kurių naudojamas vanduo neturi pašalinio kvapo, vartoti virintą ar fasuotą vandenį, o gyventojams, kurių vartojamame vandenyje pastebėtas pašalinis kvapas – tik fasuotą vandenį.

Kaip skelbia „Trakų vandenys“, rugpjūčio 9–14 dienomis bus vykdomi Rykantų gyvenvietės vandentiekio tinklo dezinfekavimo darbai. Šių darbų metu geriamajame vandenyje gali jaustis chloro kvapas, nes dezinfekuojant jame lieka nedidelis chloro kiekis, kuris neviršija nustatytų higienos normų. Toks vanduo tinkamas vartoti.

Atkreipiame dėmesį, kad dažnai vanduo įgauna pašalinį kvapą, kai užsistovi ar dėl čiaupe susikaupusių bakterijų ir net grybelių. Todėl labai svarbu, jei vanduo bent kelias dienas nebuvo vartojamas, prieš pradedant jį vartoti, vandenį iš čiaupo nuleisti ne mažiau kaip 10 minučių. Taip pat rekomenduojame periodiškai atlikti vandens čiaupų valymą ir dezinfekciją, išimant užpildus (sietelius, filtrus), juos mechaniškai išvalant nuo susikaupusių nuosėdų bei dezinfekuojant etilo alkoholiu, taip pat mechaniškai išvalant čiaupų vidų (kiek pasiekiama) ir juos dezinfekuojant. Šie čiaupų priežiūros darbai turi būti atliekami periodiškai (kelis kartus per metus).

Gavus geriamojo vandens tyrimų rezultatus, gyventojus Nacionalinis visuomenės sveikatos centras informuos papildomai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)