„Nežinau, ar tai norma, ar ne, bet aš pasibaisėjau. Trumpai. Šiandien (trečiadienį – DELFI) sodyboje pabudau su baisiai skaudančia ausimi. Nuvažiavau į Švenčionių rajono ligoninę su ūmiu 6-7 laipsnio skausmu. Registratūroje mane maloniai priėmė, užpildė popierius ir palydėjo pas ausų gydytoją. Labai malonus daktaras su sesele mane apžiūrėjo ir nustatė, kad turiu vidinės ausies uždegimą. Kadangi daktaras paskyrė ausies plovimo procedūrą, mane pakvietė į gretimą patalpą. Ir prasidėjo, – feisbuke rašė Šarūnas.

– Įeina kažkoks neaiškus tipas į kabinetą ir pradeda klausinėti seselės, kas čia toks ir ko noriu, suprask – kas aš, ir ką man darys. Seselė atsakė, kad skubi pagalba, ausies uždegimas, ir kad aš iš Vilniaus. Tada tas tipas baltais marškiniais LIEPĖ man išeiti iš kabineto. Aš iš pradžių nesupratau, kas vyksta, bet po to vietoj manęs atėjo kitas vyras.

Tas baltmarškinis LIEPĖ daktarui apžiūrėti naująjį pacientą, išplauti jam ausį, dar kartą apžiūrėti ir paleido. Tuo metu aš laukiau tame pačiame kabinete ir garsiai piktinausi. Daugiau nieko ir neliko. Po to išsiaiškinau, kad tas tipas baltais marškiniais l. e. p. direktorius, o tas kitas pacientas greičiausiai jo draugelis ar giminė.“

Prie teksto buvo ir nuotraukos. Jose aiškiai matėsi, kad laikinai ligoninės direktoriaus pareigas einančio Vytauto Vaitkevičiaus atvestas pacientas – Švenčionių miesto mero Rimanto Klipčiaus tėvas Rimas Klipčius.

Nieko blogo nemato

DELFI susisiekė su l.e.p. ligoninės vadovu V. Vaitkevičiumi. Pateikiame neredaguotą pokalbį.

– Pas gydytoją atlydėjote mero tėvą. Kodėl taip pasielgėte?

– Atėjo pažįstamas mano žmogus, aš nekaltas, kad jo sūnus meras, jis kreipėsi pas mane pagalbos. Aš nuėjau pas kolegą pasikonsultuoti dėl jo gydymo. Ir kabinete buvo tas jaunuolis, kuriam aš nė žodžio neturėjau. Jam buvo plaunamos ausys. Nežinau, kodėl jis įsiuto, kad gal mes įlindom, atėjom, nes aš buvau susitaręs su daktaru. Paskui prirašė, kad aš debilas ir visa kita. Dabar aš ruošiuosi kreiptis į teisėsaugos organus, aš taip negaliu dirbti. Išvadinti mane debilu (iš pradžių Šarūnas įraše naudojo šį žodį, tačiau vėliau ištrynė – DELFI), pridėti prie duomenų apsaugos mano nuotraukas visokias, neaišku, kokias nufotkintas. Visų pirma, duomenų apsaugos įstatymas draudžia be žmogaus sutikimo kabinti. Užėjau kaip daktaras pas kolegą su ligoniu. Kad aš jam būčiau pasakęs – išeik, atsistok ar dar kažką. Nieko tokio nebuvo.

– O kaip manote, direktoriui priimtina pas gydytoją atvesti pacientą?

– Nu tai kodėl? Gal ten Santaros, Kauno klinikose, didžiosiose ligoninėse... bet čia, kadangi aš buvau susitaręs, kas čia tokio? Aš nesuprantu, kokia čia problema, kad direktorius iš viso negali užeiti, ane?

– Tai jūs jį proteguodamas atvedėte?

– Ne proteguodamas, pažįstamas yra sergantis žmogus. Ir dėl to aš nuėjau. Kadangi aš buvau ligoninėje, aš einu ten laikinai pareigas ir susitikome koridoriuje, sakau užeinam, paprašysiu, kad kažkas pasižiūrėtų, nes man yra įtarių minčių.

– O jūsų pažįstamam reikėjo skubios pagalbos?

– Žmogus yra su liga. Tai skubi pagalba, aišku. Nenoriu leistis į detales. Aišku, kad liga ūmi. Aš nenoriu sakyti, kad ten buvo, jam reikėjo skubios pagalbos.

„Kabinete nieko nebuvo, pakvietė gydytojas“

DELFI susisiekė ir su Švenčionių meru Rimantu Klipčiumi. Šis feisbuke plintantį įrašą jau buvo matęs, situaciją aptaręs su tėvu, laikinu ligoninės vadovu bei gydytoju. Meras atpasakojo situaciją, kad jo tėvą Rimą Klipčių gydytojas į kabinetą pasikvietė, mat kitas pacientas tuo metu buvo procedūriniame kabinete. Vyrą atlydėjo įstaigos vadovas.

Incidente dalyvavęs Šarūnas sakė, kad, kol jis buvo kabinete pas gydytoją, kiti pacientai nebuvo kviečiami. „Ten yra dvi atskiros patalpos, kur vienoje sėdi gydytoja su sesele ir kita – ale procedūrinis. Tai man pasakė pasėdėti ten prie daktaro. Tuo metu jau naujas pacientas sėdėjo pas daktarą, tada jį nusiuntė į procedūrinį, tada atgal pas daktarą ir tada vėl atėjo mano eilė“, – pasakojo Šarūnas. Kai atėjo jo eilė, į kabinetą, kaip Šarūnas rašo – įėjo, kaip direktorius sako, – įlindo R. Klipčius ir V. Vaitkevičius.

Pasak mero, jo tėvą kankino ūmūs ausies skausmai, jis negirdėjo ausimi, gydytojas pasikvietė pacientą (mero tėvą) į kabinetą, o jame, pabrėžė meras, nieko nebuvo.

Meras tikino, jog tikrins šią situaciją, ar viskas buvo atlikta pagal vidaus taisykles.

DELFI susisiekė su incidente dalyvavusiu gydytoju, tačiau šis situaciją komentuoti atsisakė.

Incidentą aprašęs Šarūnas negailėjo gerų žodžių personalui – tiek medikams, tiek administracijai – tačiau labai juos užjautė dėl tokio įstaigos vadovo elgesio.

Kaip anksčiau rašė ELTA, prieš penkerius metus Vyriausioji tarnybinės etikos komisija nusprendė surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolą Švenčionių rajono tarybos nariui Rimui Klipčiui. Politikas nubaustas, nes eidamas valstybinę tarnybą nedeklaravo viešųjų ir privačių interesų. Dėl analogiškų aplinkybių, t. y. privačių interesų galimo nedeklaravimo, komisija šį mėnesį jau buvo nubaudusi to paties rajono tarybai priklausantį politiko sūnų Rimantą.

Tuomet apie prievolę deklaruoti privačius interesus R. Klipčius buvo įspėtas raštu, tačiau privačių interesų nedeklaravo ir toliau, neteikė komisijai jokių paaiškinimų, o kviečiamas į posėdį neatvyko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (409)