Deja, tūkstančių Lietuvos gyventojų pagalbos Bogdanui neužteko – liga už berniuką buvo stipresnė.

Kaip anksčiau rašė DELFI, kai Bogdanui buvo vos 9 mėnesiai, Ukrainos gydytojai diagnozavo piktybinį kraujo vėžį. Iš pirmo žvilgsnio visiškai sveikam berniukui ant kojų atsirado mėlynės, o kiek vėliau pasirodė ir kraujas iš nosies. Po tyrimų Ukrainoje paaiškėjo, kad trombocitai berniuko kraujyje buvo pasiekę pavojingą ribą, todėl vaikas atsidūrė reanimacijoje. Kurį laiką berniukas buvo gydomas gimtojoje šalyje, tačiau gydytojų prognozės buvo liūdnos.

Nepraradę vilties, kad sūnus pasveiks, Bogdano tėvai nusprendė pagalbos ieškoti Lietuvoje. Šeima į Lietuvą atvyko praėjusių metų rugsėjį ir iškart Vilniaus Santarų klinikose buvo pradėtas tolimesnis berniuko gydymas chemoterapija. Darbus Ukrainoje palikę Bogdano tėvai patys išgalėjo susimokėti tik už pirmą chemoterapiją, todėl buvo kreiptasi paramos į „Mamų uniją“.

Bogdano gydymui iš viso buvo surinkta 83 000 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)