„Tikrai neleisim, kad dingtų žmonėms vaistai, kurie reikalingi gydymui“, – antradienį opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos posėdyje sakė ministras.

Jis buvo pakviestas atsakyti į klausimus dėl trečiojo ketvirčio kompensuojamų vaistų kainyno. Konservatoriai baiminasi, kad iš jo gali dingti maždaug šimtas preparatų.

„Gamintojų skaičiavimu, 103 preparatai visai nepateko į kainyną, nors juos pirmą ketvirtį vartojo 93 tūkst. gyventojų“, – savo pranešime spaudai skelbė konservatorius Antanas Matulas.

Ministras gamintojų kreipimusis į politikus sako esant bandymu daryti spaudimą ir daryti įtaką deryboms dėl vaistų kainų.

„Tai, ką daro vaistų gamintojai kreipdamiesi į jus ir bandydami spausti mus, yra niekas kitas kaip bandymas įtakoti derybas, nes kainynas nepatvirtintas. Mes nežinome, kiek vaistų gali iškristi, kiek negali iškristi, tai žinosime, kai baigsim derybas“, – sakė ministras.

„Mes galvosim, ką daryti, kad vaistai, kurie būtini, niekur nedingtų“, – pažymėjo A. Veryga.

Kartu jis pripažino, kad dalis šiuo metu kompensuojamų vaistų iš kainyno bus išbraukti, nes kai kurie jau yra atgyvenę.

„Pasenę atgyvenę vaistai – kai kuriems vaistams laikas kristi iš kainyno, mes turime daug kompensuojamų vaistų, kurie jau nenaudojami civilizuotam pasaulyje“, – kalbėjo ministras.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)