„Pati pradėjau domėtis, kuo žmonės tiki, kuo gydosi. Tikrai nustebau. Sužinojau, kad žmonės artritą, vėžinius susirgimus gydo namuose valgoma soda, – pasakojo Kauno klinikų gydytoja A. Domeikienė.

Kadangi mes esame mokslininkai ir tikime įrodytais faktais, pasidomėjau, ką šiuo klausimu daro kiti mokslininkai, kitos šalys. Radau labai daug žinių, labai daug tyrimų, atvejų visame pasaulyje, kai žmonės apsinuodydavo vartodami maistinę sodą.

Daugybėje straipsnių buvo parašyta – įvertinkite, ar jūsų pacientai namuose nenaudoja sodos savigydai, kadangi tai gali sukelti būklę, kuri baigiasi koma ar net. Kraujyje sumažėja kalio, natrio, chloro, išsivysto tam tikri kraujo šarminiai pakitimai, kurie yra gyvybiškai grėsmingi.“

Gydytoja pabrėžė, kad žmonės valgomąją sodą neretai naudoja virškinamojo trakto sutrikimams gydyti, tačiau tai nėra geras sprendimas.

„Tarkime, jei žmogus turi kepenų, širdies ir kvėpavimo takų sutrikimus, tai yra labai pavojinga. Jei vartojamas didelis sodos kiekis, sumažėja kalio kiekis kraujyje, o tai sukelia ritmo sutrikimus, natrio, chloro kiekis sumažėja ir vystosi būklė, kai šarminė kraujo pusiausvyra pasislenka į blogąją pusę daugiau negu – 7,7, tai gali sukelti mirtį“, – sakė gydytoja.